AktualityPodujatia

Prešli sme Míľu pre mamu 2011

poradna

V Zlatých Moravciach sme si 7. mája už po piaty krát obuli “míľové topánky” a pripojili sme sa k ďalším 41 slovenským mestám, v ktorých sa Deň matiek oslavoval Míľou pre mamu.

Podujatie, ktoré nesie názov Míľa pre mamu 2011, zorganizovalo Materské centrum Mami-Oáza. MC funguje v našom meste už desať rokov a vďaka nemu nachádzajú matky s malými deťmi zázemie pre svoje aktivity, hry a vzdelávanie. Centrum žije prevažne vďaka dobrovoľníckej práci mladých matiek, ktoré sa aj v tomto roku rozhodli usporiadať popoludnie plné zábavy s cieľom pripomenúť si a zdôrazniť hodnoty materstva.

Míľu pre mamu 2011 symbolicky odštartoval primátor mesta Zlaté Moravce Ing. Peter Lednár Csc. prestrihnutím štartovacej pásky. Pán primátor nezaváhal a prijal výzvu prestrihnúť pásku miniatúrnymi detskými nožničkami. Tie mali symbolizovať trpezlivosť, ktorá nesmie chýbať žiadnej správnej mame. Účastníkov Míle čakala prechádzka mestom po vyznačenej trase a dve zastávky, na ktorých si deti mohli zasúťažiť a získať odmenu. Po návrate na Námestie Andreja Hlinku mohli súťažiť už aj dospeláci. Mamky skúšali, ktorá je najrýchlejšia v zatĺkaní klincov, ockovia prebaľovali bábiky, nechýbala ani súťaž o najrýchlejšieho lezúňa či naopak – najpomalšieho cyklistu. Neskôr sa deti pomocou rozprávky v podaní hrečky Janky Kelemenovej z divadielka Jajaj dozvedeli, že poslúchať mamku sa oplatí. Podujatie sme ukončili tombolou.

Takmer trojhodinové podujatie doplnil predaj predmetov vytvorených šikovnými mamičkami, maľovanie na tvár či tvorivé dielne, v ktorých deti pracovali s plastelínou či sadrovými odliatkami.

Materské cetrum Mami-Oáza zo srdca ďakuje všetkým, ktorí svojou prácou, finančnou či materiálnou pomocou prispeli k tomu, aby sa naša Míľa mohla uskutočniť. A na vás, ktorí ste sa s nami 7. mája 2011 dobre cítili, sa tešíme opäť o rok!

[nggallery id=60]

[hr]

Soňa Košíková

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button