Aktuality

Polícia žiada občanov o spoluprácu

poradna

V poslednom období sa registruje v Nitrianskom kraji zvýšený výskyt trestnej činnosti na úseku krádeží motorových vozidiel a majetkovej trestnej činnosti. Väčšina krádeží motorových vozidiel sa uskutočňuje v nočnej dobe. Páchatelia si vo väčšine prípadov motorové vozidlo vopred vytipujú a ohliadnu. Pri obhliadke sa zameriavajú hlavne na spôsob ako je vozidlo zabezpečené proti odcudzeniu. Ďalej si všímajú, kde a na akom mieste vozidlo parkuje, teda či je miesto v nočnej dobe osvetlené, či ide o strážené parkovisko, či je parkovisko v blízkosti obývaných domov atď.

Z uvedeného dôvodu sa polícia obracia na verejnosť a žiada občanov o spoluprácu na eliminovanie týchto druhov trestnej činnosti, doporučuje, aby majitelia osobných motorových vozidiel, najmä v nočnej dobe, parkovali svoje motorové vozidlá na zabezpečených miestach ako sú strážené garáže, dvory rodinných domov, prípadne v blízkosti rodinného, resp. obytného domu.

Ďalej žiada občanov o hlásenie výskytu podozrivých osôb nachádzajúcich sa v blízkosti zaparkovaných motorových vozidiel Policajného zboru.

V prípade, že občan zistí, že mu bolo odcudzené vozidlo, alebo má akékoľvek poznatky k páchateľom, je potrebné, aby čo najskôr ohlásil túto skutočnosť príslušníkom PZ, resp. na útvar Policajného zboru prostredníctvom čísla 158.

Žiadosť polície sprostredkoval riaditeľ OO PZ Zlaté Moravce Mgr. Ján Malý.

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button