AktualitySamospráva

Ušľachtilý čin-darovanie krvi

poradna

„Primátorská kvapka krvi“, ďalší krok nového vedenia spájať občanov za účelom pomoci tým, ktorí to potrebujú.

Na zorganizovaní akcie v spolupráci s Mestom Zlaté Moravce, sa podieľala Národná transfúzna služba Nitra v zastúpení svojich šiestich zamestnancov, primárky interného oddelenia MUDr. Márií Končalovej a Miestnej organizácie Slovenského červeného kríža zastúpenej predsedom Jurajom Bakulom s ďalšími tromi dobrovoľníčkami.

Miesto konania bola svadobná miestnosť v MsKS od 7:30 hod. do 11 hod.

Vzácnu červenú tekutinu prišlo odovzdať 39 darcov, vrátane primátora Ing. Petra Lednára, CSc., prednostu Jána Jamricha (držiteľa striebornej Jánskeho plakety), viceprimátora Vladimíra Klučiara, zamestnankýň MsÚ PaedDr. Klaudii Ivanovičovej, Heleny Zaťkovej, Ľubici Ballovej, riaditeľa mestského podniku Správy športových zariadení Ivana Horváta a trénera PFA ViOn,  Vladimíra Martinca.

Veľká vďaka všetkým, obzvlášť však Milanovi Kabourekovi za to, že sa rozhodol o svoju krv podeliť už 58. krát a Ing. Oľge Krpalovej, ktorá to s rovnakou radosťou bez zaváhania urobila už 38. krát.

Dnes všetkých zúčastnených „Primátorskej kvapky krvi“ spájal príjemný pocit z rozhodnutia darovať krv. Pretože každý z nich si uvedomuje, že možno práve týmto činom rozhodol o osude iného človeka a pomohol tak zachrániť ľudský život.

[nggallery id=79]

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button