AktualityPozvánky

Zlatomoravecké dni sv. Cyrila a Metoda

poradna

Blížiace sa významné výročie 1150. rokov od príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie, je neoceniteľným darom vedomia každého Slováka, ktorého slávenie vyvrcholí v roku 2013.

V rámci príprav na túto jedinečnú slávnosť chceme budovať toto povedomie predovšetkým v radoch mladej generácie a už teraz sa chceme na toto výročie v našom okresnom meste Zlaté Moravce čo najlepšie pripraviť. Preto v dňoch 21. – 25. júna 2011 v spolupráci s farským úradom v Zlatých Moravciach, Mestom Zlaté Moravce a OC KDH Zlaté Moravce realizujeme pre celú spádovú oblasť výstavu tvorenú exponátmi približujúcimi život a dielo sv. Cyrila a Metoda, ktorá bude spojená so zaujímavým kultúrno-spoločenským programom sprevádzaným modlitbami, spevmi a odbornými prednáškami, za účasti mnohých našich osobností, kresťanských spoločenstiev, hnutí a návštev škôl celého regiónu. Všetkým by sme chceli čo najlepšie priblížiť život a dielo týchto velikánov európskeho formátu. Výstava bude obohatením aj pre našich birmovancov a ich rodičov, pretože v sobotu 25. júna bude v Zlatých Moravciach udeľovanie sviatosti birmovania.

Netradičná výstava obrazov, sôch a plátien na Slovensku, venovaná k 1150. výročiu príchodu byzantskej misie sv. Cyrila a Metoda. 21. – 25. júna 2011

21. – 24. júna od 8:00 hod. do 15:00 návšteva škôl a záujmových združení

17:00 – 20:00 hod. tematické večery a voľný vstup:

21. júna – utorok Slávnostné otvorenie, Byzantsko – slovanská liturgia, básne a piesne

22. júna – streda Pyxida „Dedičstvo otcov zachovaj nám, Pane!”, folklórny večer

23. júna – štvrtok Večer modlitby a vážnej hudby

24. júna – piatok História vinohradníctva a vinárstva, Svätenie vína, súčasná enológia a riadená degustácia

25. júna – sobota 9:00 hod. voľný vstup, o 14:00 hod. slávnostné ukončenie výstavy s programom

Ďalšie informácie budeme priebežne zverejňovať. Ak nám viete, alebo chcete s výstavou pomôcť, prípadne s programom, alebo by ste chceli sa zúčastniť na programe ako účinkujúci, neváhajte nás kontaktovať na +421 905 665 855, slovakia@miroslavkral.sk

[hr]

Miroslav Kráľ

predseda okresného centra KDH v Zlatých Moravciach

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button