Aktuality

„Odblokovanie“ komentárov

poradna

Dňa 7. júla 2011 prešiel mestský informačný blog www.zlatemoravce.info malou obmenou, respektíve sa vrátil do pôvodného konceptu s možnosťou reagovania na články v ňom zverejňované.

Poslanec Chládek žiadal pozastavenie a zrušenie info-blogu z dôvodu nefunkčných komentárov

7. zasadnutie Mestského zastupiteľstva bolo obohatené o rozpravu poslancov na tému informačného blogu Mesta Zlaté Moravce, na ktorom vystúpil poslanec Chládek a veľmi horlivo prejavil svoju nespokojnosť s komentovaním jednotlivých článkov. Tvrdil, že reagovať na články od istého dňa vôbec nejde. Preto žiadal pozastavenie blogu, poprípade jeho zrušenie, kým sa veci nedoriešia a kým sa nebude dať na stránku prispievať rovnakým spôsobom ako tomu bolo skôr.

Zmena bola len v registrácii

Nie je pravda, že komentáre boli zablokované a nedal sa vyjadriť svoj názor k aktuálnemu dianiu v meste. Tí ktorí sa od 22. mája 2011 pokúsili svojím názorom na dianie v meste prispieť, môžu tie absurdné tvrdenia vyvrátiť.

Na stránke sa síce objavilo, že sú „komentáre deaktivované“, ale v pôvodnom prevedení.

Komentovať príspevky ste mali možnosť všetci, len nastala zmena v registrácii. Podmienkou bola registrácia v sociálnej internetovej sieti ako je napr. Facebook, z dôvodu eliminovania anonymných prispievateľov a s tým spojených vulgarizmov a večne vedených sporov, ktoré toto mesto nezoceľovali ale naopak, rozdeľovali. Ľahšie sa útočí, poukazuje, vyčíta a obviňuje s istotou, že nikto netuší komu názor patrí. A spokojnejšie sa ďalej existuje, keď za obvinením stojí len nejaký anonym.

Kto doteraz chcel perspektívne na niečo poukázať, vyjadriť bezprostredne svoj názor so svojou identifikáciou, to aj urobil. Ten, kto chce konštruktívne niečo zmeniť a ten, v koho záujme nie je ubližovať, používať vulgarizmy, ale naopak..slušne sa správať a pomáhať v prospech nášho spoločenstva, vždy si za svojim názorom bude stáť a bude sa snažiť za každú cenu si cestu ako veci zmeniť, nájsť.

Náš blog nie je jediný, ani prvý, ani posledný, čo zmenil štruktúru komentárov. „Facebooková“ cesta bola najefektívnejšia.

Znovu vulgarizmy a anonymné príspevky?

No i napriek vysvetleniam prečo komentáre cez facebook, primátor Peter Lednár  nespokojným poslancom, no najmä poslancovi Ľudovítovi Chládekovi vyhovel, aj napriek svojmu názoru a inému presvedčeniu, zabezpečil znovuobnovenie pôvodných (anonymných) komentárov.

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button