Aktuality

Mesto bude mať nové auto

poradna

Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny schválilo pre Mesto Zlaté Moravce dotáciu na podporu rozvoja sociálnych vecí a rodiny, rekondičných aktivít na rok 2011, podľa § 3, odst. 1 písm. a), § 7 a § 8 č. 544 / 2010 Z.z. vo výške 9000 €.
Finančnú dotáciu žiadalo Mesto pre Opatrovateľskú službu Zlaté Moravce na osobné motorové vozidlo, vzhľadom k tomu, že automobil, ktorý momentálne OS využíva, je staré, poruchové a takmer nefunkčné. Jeho využiteľnosť je vo vybavovaní odvozu klientov na lekárske vyšetrenia, úradné záležitosti a pomáha im pri riešení sociálnej situácie v domácnosti.
Ide hlavne o pomoc dôchodcom a zdravotne postihnutým občanom, ktorí sú odkázaní na poskytovanie opatrovateľskej služby v ich rodinnom prostredí (76 ľudí), aj v Domoch OS (26 opatrovaných). Okrem iného sa im zabezpečujú pravidelné nákupy, odvoz a rozvoz stravy, dovoz liekov a zdravotného materiálu, preto je bezporuchové motorové vozidlo na spomínané účely viac než žiadúce.
Po momentálnom schválení dotácie, bude nasledovať výberové konanie na zakúpenie nové vozidla pre Opatrovateľské služby Mesta Zlaté Moravce.
[hr] -lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button