Aktuality

Splnený narodeninový sen

poradna

Originálne (po)narodeninové prekvapenie ku krásnemu okrúhlemu životnému jubileu 80 rokov, sa postarali najbližší príbuzní Samuela Paulusa, keď mu splnili jeho veľký sen – .. aby sa ešte raz mohol postaviť k svojej „frézičke“ a odfotiť sa s ňou.

Pán Paulus, alebo pre svojich známych familiárne – Samko, sa narodil 4. júla 1931 a v bývalom štátnom podniku – CALEX odpracoval celých 40 rokov.

Jeho celoživotná loajalita k remeslu „frézar“ po celý život v jednom podniku, profesionálny a vždy zodpovedný prístup k práci, do veľkej miery prispeli k celkovej prosperite firmy (dnes pod názvom HP Strojárne s. r. o.).

Práve v HP Strojárňach sa nachádza neodmysliteľná súčasť „Samkovho“ života, jeho verná dlhoročná spoločníčka, Vertikálna Frézka – V5.

Dňa 13. júla 2011 sa Samuelovi Paulusovi jeho najväčšie prianie splnilo. Keďže si od roku 1991 zaslúžene vychutnáva starobný dôchodok, bolo mu prostredníctvom vedenia firmy umožnené, aby sa po 20. rokoch znovu pri frézku postavil a naozaj s ňou aj odfotografoval. Aj napriek tomu, že stroj má rovnako už svoje roky, je do tejto doby stále plne funkčný a nepretržite využívaný.

Pán Paulus do poslednej chvíle netušil kam ide a čo ho čaká. O to krajšie bolo jeho precitnutie a radosť z pekných chvíľ vo svojej bývalej práci, so svojimi bývalými kolegami, s ktorými si bolo čo povedať a na čo si s humorom spoločne zaspomínať.

[nggallery id=113]

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button