Aktuality

Projekt pre nové vozidlo na zvoz odpadu

poradna

Dňa 7. júla 2011 o 16°° hod. bolo zvolané mimoriadne 7. zasadnutie Mestského zastupiteľstva, na ktorom poslanci jednohlasne odsúhlasili žiadosť o účelovú dotáciu vo výške 199.000 € z Recyklačného fondu pre projekt podporovanej činnosti – „Rozšírenie a intenzifikácia separovaného zberu komunálneho odpadu v Zlatých Moravciach a mikroregióne Tríbečsko“.

Keďže v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania sa uvádza regionálny zberný dvor pre mikroregión Tríbečsko, pod ktorý spadá približne polovica obcí okresu Zlaté Moravce, je to jedinečná výzva a zároveň príležitosť pre Mesto projektu sa zúčastniť a s veľkou pravdepodobnosťou v ňom aj uspieť.

Z dôvodu nedostatku finančných prostriedkov v obecných rozpočtoch členov Požitavského regionálneho združenia a na základe prebiehajúcich rokovaní o spolupráci s nimi, sa Mesto Zlaté Moravce rozhodlo financovať celú spoluúčasť na projekte vo výške 5%, ktorá je jednou z podmienok.

Prevádzku skládky, odvoz a likvidáciu komunálneho odpadu zabezpečujú Technické služby mesta Zlaté Moravce, ktoré majú od 23. mája 2011 oprávnenie na podnikanie v oblasti nakladania s odpadmi.

Na to, aby si tento mestský podnik svoje povinnosti mohol zodpovedne plniť v súlade so zakladateľskou listinou a k spokojnosti občanov, veľká snaha a ochota zo strany TS v zastúpení povereného riaditeľa Ing. Jozefa Latiku nepostačuje. Súčasný vozový park je veľmi zastaralý (priemerný vek vozidiel – 24 rokov), čo sa odráža na kvalite realizovaného zvozu odpadov.

Preto je hlavným cieľom projektu skvalitnenie a modernizácia strojového parku, zakúpením vozidla typu Rotopress (zabezpečuje separovaný zber a jeho odvoz) a kúpa kontajnerov, aby sa Mesto Zlaté Moravce stalo spoľahlivým partnerom pre svojich zákazníkov v oblasti odpadového hospodárstva.

Výzva končí posledným augustovým dňom 2011 a na schválenie čerpania finančných prostriedkov z Recyklačného fondu je potrebná 30 – dňová lehota od dňa podania žiadosti. Pri úspešnom schválení projektu s následnou objednávkou nového vozidla, začína realizácia projektu až dňom jeho dodania. Preto je predpokladaný termín určený približne na január 2012.

[nggallery id=108]

[hr]

-lr-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button