Aktuality

67. výročie SNP v Zlatých Moravciach

poradna

Na Námestí Hrdinov si dnes Mesto Zlaté Moravce pripomenulo na spomienkovom stretnutí 67. výročie SNP. Spomienkového stretnutia sa zúčastnili predstavitelia mesta Ing. Peter Lednár, CSc, poslanci mestského zastupiteľstva, generálporučík Ing. Ján Husák, starostovia okolitých obcí, členovia Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, členovia politických strán a hnutí v meste, zamestnanci mestského úradu, zástupcovia škôl a mestských podnikov.

Primátor mesta Peter Lednár vo svojom prejave spomenul, že je nesmierne dôležité, aby sme nezabúdali na tento významný medzník a na ľudí, ktorí prišli pri obrane vlasti o svoje životy. Ich pamiatka zostala a zostáva pre náš národ príkladom hrdinstva. Význam Slovenského národného povstania navždy ostane svedectvom o odvahe Slovákov pre mladé pokolenia.

Po prejave primátora vystúpil aj generálporučík Ing. Ján Husák, ktorý ako dvadsaťročný chlapec bojoval v SNP. Bojov sa zúčastnili nielen Slováci, ale aj Rusi, Česi, Francúzi, Rumuni, Bulhari, Srbi, Poliaci, Gréci, aby povstali a bránili našu krajinu voči nepriateľovi. Vyjadril sa, že je veľmi rád, keď si predstavitelia mesta Zlaté Moravce ctia pamiatku SNP.

So svojim prejavom vystúpil aj podpredseda Základnej organizácie Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov v Zlatých Moravciach Ing. Milan Skyva.

Po slávnostných príhovoroch účastníci stretnutia položili vence k pamätníku padlých hrdinov.

-lr-

[nggallery id=129]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button