AktualityPre deti

Primátor pokračuje v plnení sľubov

poradna

Existencia škôlky je zachránená

Dňa 16. augusta 2011 sa ukončili rekonštrukčné práce strechy, ktorá bola hlavným dôvodom k prípadnému zatvoreniu materskej škôlky, ak sa vzniknuté závady neodstránia včas.

Vzniknutých alarmujúcich situácii, ktoré vzišli zo zlého, nesprávneho a nezodpovedného hospodárenia bývalého vedenia, je veľmi veľa.

Pre primátora Petra Lednára bolo dosť problematické nájsť finančné prostriedky, ktoré by aj tento vzniknutý problém zažehnali úplne. No aj napriek takýmto okolnostiam sa škôlku v konečnom dôsledku podarilo zachovať.

Výberové konanie bolo prvým krokom, ktorý predchádzal samotnej oprave objektu a vyhrala ho firma Izomer, s. r. o. z Levíc, v zastúpení Jaroslava Méresa, konateľa spoločnosti.

Pán Méres pristupoval k prácam veľmi zodpovedne, promptne a aj napriek vopred dohodnutým požiadavkám Mesta, urobil pre škôlku ďaleko viac. Z vlastnej iniciatívy ponúkol služby nad rámec dohody, bez nároku na finančnú kompenzáciu za ne. Patrí mu veľká vďaka.

Na spomínanej streche boli už pri stavbe škôlky prevedené práce veľmi neodborne (použitá krytina – Ipa, bola natiahnutá v jednej vrstve), čo malo za následok jej havarijný stav už po niekoľkých rokoch.

Keby sa bol tento problém riešil o dosť skôr a dlhodobo by nebol stále bývalými vedeniami odsúvaný, nevisela by nad škôlkou rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva hrozba jej zatvorenia.

Na obnovu strechy bola tentokrát použitá krytina – Elastodek špeciál (asfaltové hydroizolačné pásy modifikované elastomérmi), ktorá má životnosť minimálne 20 rokov.

Po oprave strechy nasledovali maliarske práce, ktorým predchádzala celková dezinfekcia a vyčistenie celého objektu.

S pomocnými prácami pomáhali všetci zamestnanci škôlky, Mesta a dobrovoľníci z rodičov detí, ktoré škôlku navštevujú.

Dnes, 24. augusta 2011, bola prevádzka škôlky znovu „Hygienou“ povolená a tak sa začiatkom nového školského roka Materská škola na Slnečnej ulici môže znovu zaplniť ďaleko spokojnejším smiechom malých ratolestí.

-L. Rosinská-

[nggallery id=128]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button