Aktuality

Kino sa rušiť nebude

poradna

 Facebookom preletela dezinformačná správa, ktorá je ešte navyše posilnená petičnou akciou proti zrušeniu kina v Zlatých Moravciach.

Primátor mesta Zlaté Moravce Peter Lednár ubezpečuje všetkých občanov Zlatomoraveckého regiónu, že kino sa určite rušiť nebude.

Táto nepravdivá správa vznikla pravdepodobne z dôvodu nemožnosti premietať najnovšie filmové „trháky – 3D“.

Tu narážame na čisto technický problém, pretože tieto filmy sú podporované novými technológiami. Mesto bohužiaľ vlastní veľmi zastaralú techniku na to, aby pokračovalo v premietaní najnovších hitov. Keďže tie sú ale stále v ponuke aj v inom formáte, pokračovať s prevádzkou kina nie je žiadny problém.

Kino v Zlatých Moravciach spadá pod správu MsKS a toho času poverený riaditeľ Peter Kereš si dal pred pár mesiacmi vypracovať cenovú ponuku na technickú modernizáciu kina. Pravda je však taká, že ak by Mesto chcelo stíhať rýchlosť vývoja najnovších trendov aj v tejto sfére, potrebovalo by len na zakúpenie nových prístrojov 37 562 €. Čo v jeho súčasnej finančnej situácii síce teraz nie je možné, ale to neznamená že kino zanikne.

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button