AktualityPodujatia

Najkrajší oriešok – Aisha

poradna

 

Hoci  už pár týždňov dopredu avizovaný 1. ročník výstavy psíkov – „orieškov a plemien bez preukázania pôvodu“ máme za sebou, všetci zúčastnení sa už dnes nevedia dočkať toho budúcoročného.

 

Na začiatku sa s prvotnou myšlienkou usporiadania tejto výstavy pohrávali len dve dievčatá, Barbora Verešová a Katarína Rumanková. Až neskôr sa k nim pridal Jozef Mravík a dodal v konečnom štádiu celému projektu tú správnu šťavu. Keďže má v tomto smere už takmer dvadsaťročné bohaté skúsenosti, aj vďaka nemu malo toto podujatie vyššiu úroveň.

Excelentné výkony v moderovaní a profesionálny prístup pána Mravíka a Janky Hospodárovej, ktorá s veľkým nadšením nezištne prijala pozvanie súťaž odmoderovať, neustále spoločne a pútavo udržiavali celý priebeh akcie.

O hudobný podtón podujatia sa postarala skupina Elixír s Jozefom Čmikom a známa slovenská hudobná country legenda, Alan Mikušek.

Vďaka šikovnosti, organizačným schopnostiam, zohratosti všetkých usporiadateľov, dobrovoľníkov, samotného priebehu, dokonalej postupnosti, bohatého programu, zaujímavých hostí, sponzorov a v konečnom dôsledku výške vyzbieraných financií, môžu byť hlavné organizátorky na celý projekt právom hrdé a celú akciu môžeme hodnotiť za veľmi úspešnú.

 

Do súťaží bolo prihlásených 99 psíkov. Okrem zúčastnených zlatomoravčanov, svoje zastúpenie mali mestá – Banská Bystrica, Bratislava, Očová, Kozárovce, Hronský Beňadik, Levice, Šahy a dokonca jeden psík bol z Ukrajiny. Na výstavu však nakoniec nedorazilo päť psíkov.

Najsilnejšou kategóriou bola trieda „Orieškov“ – 16 psov, tesne v závese trieda „yorkshirov“ – 14 psov a trieda „strihaných psíkov“, do ktorej ich bolo prihlásených 13.

Trieda „šteniat“:

  1. doberman Nicco

  2. stafordshirsky teriér Nelly

  3. rodhezsky ridgeback Gaston

Trieda “dieťa a pes“ boli odmenení všetci malí účastníci

Trieda “buldogy”:

  1. francúzsky buldoček Winny
  2. anglický buldog

  3. mopsík Binine

Trieda “maltézsky psík”:

  1. Nancy

  2. psík Lucky

  3. Justin

Triedy “kokršpaniel” sa zúčasnili dvaja psíkovia a z toho prvý skončil Beny – americký kokršpaniel a druhý Tango – anglický kokršpaniel

Trieda “yorkshire”:

  1. sučka menom Jessy
  2. psík Jonáško

  3. sučka Lilly

Trieda „Šitzu”:

  1. Arlie

  2. psík Hugo

jazvečíci“:

  1. psík Klajdo,

  2. sučka Žola

  3. dlhosrstá jazvečíčka Tea

V kategórii “mix veľké plemená “vyhral pes Akita inu Grey, druhá skončila Tara rodhézsky ridgeback a tretia bola maďarská vyžla Sára.

Zo “strihaných psíkov” vyhral yorkshirsky teriér Kubo, druhé miesto obsadil cairn teriér Edie a tretie miesto labutienka Aslan.

Pudel” kategoria”:

  1. psík Deny

  2. psík Whisky

  3. psík Hany

Trieda “oriešok”:

  1. Aisha,

  2. Hajo

  3. sučka Jamala

Trieda “veterán”:

  1. sučka Happy
  2. whipet Face

  3. oriešok Tiana

Pes sympatia

Súčasťou akcie bola tombola, prostredníctvom ktorej sa volil pes “sympatia”. S počtom hlasov 59 , sa ním stal psík z kategórie „šteniat“, doberman Nicco majiteľky Hany Stieškovej.

Celkový víťaz

Za najkrajšieho psa výstavy bol vyhlásený oriešok, sučka Aisha, majiteľkou ktorej je Monika Gašparíková.

Pre útulok 1800 €

Celá akcia sa niesla v duchu podpory a pomoci útulku v Zlatých Moravciach a celkovo sa na nej vyzbieralo 1800 €. Tie boli počas dňa odovzdané Diane Truchlíkovej, predsedníčke a zároveň zakladateľke OZ Dog care, za ktoré sa nakúpia veci potrebné pre útulok (prepravky, boxi pre šteniatka, ohrádky, pelechy) a časť peňazí sa investuje do sterilizácie a kastrácie psíkov.

Adoptovaný psík

Na výstave sa nachádzali aj odčervené, okúpané, zaočkované psy z útulku a na mieste bola možnosť osvojiť si ich. A tak si šteniatko Greg svoju adoptívnu mamu predsa len našlo.

 

Počas celej prípravy podujatia nezištne pomáhala partia teenagerov (Tomáš Machát, Jakub Matejov, Oliver Ostatník, Beatrix Švecová, Martina Kmotorková, Skarlet Rajtárová, Vladimíra Dekanová), za čo aj im patrí veľká vďaka.

-lr

[nggallery id=123]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button