AktualityKultúra

Primátor slávnostne privítal folklórny súbor zo Sardínie

poradna

 

 

Dňa 15. augusta 2011 o 14,00 hod. primátor mesta Ing. Peter Lednár, CSc. slávnostne privítal na pôde mesta hosťujúci dvadsaťsedem členný súbor Millis Pizzinnu zo Sardínie. Súbor Millis Pizzinnu navštívil naše mesto Zlaté Moravce na pozvanie Ing. Radovana Bakaľára, vedúceho FS Inovec.

V primátorovom slávnostnom príhovore sa Sardínčania oboznámili s kultúrnym žitím v našom meste, o vystúpeniach folklórnych skupín v rámci každoročne usporiadaného folklórneho festivalu, zastupujúcich rôzne krajiny (Česko, Poľsko, Maďarsko, Litva, Taliansko, Srbsko, Slovinsko). Okrem iného podotkol, že veľmi rád, takmer po desiatich rokoch, môže opäť na pôde mesta Zlaté Moravce privítať folklórny súbor zo Sardínie. Veď len pár dní je od toho, čo FS Inovec zviditeľnil nielen slovenský folklór, ale aj naše mesto, v Sardínii. Vzácnych hostí ubezpečil, že je v jeho záujme, aby sa takéto vzájomné stretnutia uskutočňovali aj naďalej.

Zaželal im, aby sa u nás v Zlatých Moravciach dobre cítili, našli si veľa nových priateľov a všetkým poprial, aby ich vystúpenia či už v našom meste ako aj v blízkych okolitých obciach boli úspešné a zanechali v divákoch veľa krásnych dojmov a zážitkov.

Po oficiálnom privítaní a podpísaní do pamätnej knihy Mesta, primátor Peter Lednár a vedúci zo súboru Millis Pizzinu – António Ortu, si navzájom odovzdali drobné spomienkové predmety.

Vedúci súboru zo Sardínie sa poďakoval za milé privítanie a vyjadril sa, že je na Slovensku veľmi rád a že pre neho je Slovenská republika prekrásna zelená krajina, v ktorej žijú milí a príjemní ľudia.

 

Folkórny súbor Millis Puzzinnu počas svojho hosťovania vystúpi aj v Zlatých Moravciach dňa 19. augusta /v piatok/ 2011 o 18, 00 hod. na Námestí A. Hlinku.

-r-

[nggallery id=125]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button