Aktualityi-Business

Z Danfossu – Bauer

poradna

Každého obyvateľa mesta určite zaujíma aj sféra rozvoja a inovácií firiem a spoločností, ktoré majú sídlo v Zlatých Moravciach.

Zmenami prešla aj jedna z nich, konkrétne firma teraz už známa pod názvom Bauer Gear Motor Slovakia s.r.o., so sídlom na Továrenskej 49.

História tejto firmy je naozaj bohatá a siaha až do roku 1927, v ktorom bola založená pánom Bauerom v Nemecku ako jediným jej majiteľom. Veľkým míľnikom pre firmu bol rok 1999, v ktorom Bauer kúpil Danfoss, od syna jeho pôvodného majiteľa. Napriek tomuto obchodu sa názov firmy zmenil až v máji tohto roku, ktorý sa pre firmu niesol v duchu zmeny aj majiteľa. Tým sa stal americký priemyselný holding Altra Industrial Motion. Význam slova holding v sebe ukrýva skupinu viacerých poskupovaných značiek, pričom pre každú z nich je základným pojítkom výroba zariadení pre priemysel, do ktorého spadajú prevody a pohyb ( spojky, brzdy, ozubené kolesá). Firma sa prezentuje svojimi kvalitnými produktami motorových prevodoviek (kombinácia prevodovky s elektromotorom), v štyroch štandardných typoch, pričom v Zlatých Moravciach sa vyrábajú malé typy rôznych veľkostných radov. Nejedná sa o konečný produkt, ktorý je bežný k odberu v obchodoch. Vyrába sa pre zákazníkov, ktorí sa zaoberajú výrobou technológií, strojov a liniek. Svoj výrobok dodávajú pre rôzne druhy priemyslu. Firma vyrába okrem štandardných aj špeciálne produkty, prvým z nich je produkt napasovaný na požiadavky potravinárskeho priemyslu, ktorého kritériom bola odolnosť voči baktériám a stálemu umývaniu. Pod špeciálne produkty spadá aj tzv. oblasť SSD. Zahŕňa produkty špeciálne vykonštruované pre konkrétneho zákazníka spolu s jeho účasťou, pričom sa vyrobí iba jeden svojho druhu. Dodacia lehota na produkt je 2 až 3 týždne a priemerné objednávacie množstvo sú 4 kusy na zákazku.

V súčasnosti firma zamestnáva v Zlatých Moravciach 260 zamestnancov, pričom s priberaním nových sa vzhľadom k momentálne ustálenej situácii nepočíta. O prijímaní nových zamestnancov ako aj o rozširovaní výroby sa dá hovoriť do budúcna v súvislosti s tým, či sa bude firme dariť na trhu a ako si poradí so získavaním nových zákazníkov pre špeciálne produkty. Vedenie firmy si však svojich zamestnancov váži a pokladá ich za lojálnych a spoľahlivých.

Aktuálna je aj spolupráca s Mestom Zlaté Moravce a to v súvislosti s novou nájomnou zmluvou na nasledujúcich 5 rokov, pričom túto spoluprácu vníma ako plodnú a verí, že bude pretrvávať aj do budúcnosti, pretože s istotou bude naozaj čo riešiť.

-mp-

[nggallery id=140]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button