Aktuality

Po jarmoku nastúpila upratovacia čata

poradna

 Zlatomoravecký jarmok je už minulosťou, no podstatné je vyzdvihnúť to, že k jeho prípravám svojím dielom prispeli aj mestské podniky, medzi ktoré spadajú aj Technické služby.

Pre zamestnancov TS sa jarmočný „ošiaľ“ spustil už začiatkom týždňa v ktorom sa jarmok konal. Obnášal upratovanie verejných priestranstiev, ale aj o samotnú úpravu terénu. Pod ich kompetenciu spadlo aj umiestnenie zvislého prenosného dopravného značenia, ako aj zabezpečenie zátarás, ktorými bol jarmok ohraničený.

Takáto akcia so sebou prináša aj hordy odpadu, na čo boli ľudia z Technických služieb dobre pripravení. Ulice mesta v jarmočné dni upratovalo a čistilo spolu 15 ľudí. Ich mravčia robota sa začala v sobotu o 2.00 hod. v noci a trvala do 6.00 hod. ráno.

Čistiace práce v sebe zahŕňali okrem prevádzky zametacieho vozu „IFA“, ručné zametanie a vysýpanie pevných aj doplňujúcich prenosných smetných košov. K dispozícii bol traktor s vlečkou a zberný voz na vývoz komunálneho odpadu.

Počas jarmoku bolo po meste navyše rozmiestnených 8 kusov 1100 litrových kontajnerov a dva kontajnery boli k dispozícii Výstave chovateľov v areáli mestského amfiteátra.

Druhá vlna veľkého upratovanie prišla v sobotu v čase od 18.00 hod. do 21.00 hod. Je dôležité podotknúť, že kontajnery aj smetné koše boli počas jarmoku priebežne kontrolované a v čase kontroly bol ich stav v poriadku. Nedalo sa však predísť ich rýchlemu naplneniu, ktoré prebehlo vo veľmi krátkom časovom úseku. Po tomto zistení nebol príjazd s potrebnou technikou k odpadkovým košom možný, predovšetkým z dôvodu bezpečnosti ľudí, ktorí sa tejto akcie zúčastnili v hojnom počte.

Dnes už nie je po jarmoku a v rámci tejto akcie vyprodukovanom odpade ani stopy a tak sme sa z jarmočného rozruchu vrátili späť do svojich každodenných koľají.

[nggallery id=157]

-mp-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button