Aktuality

Poškodenie info – blogu

poradna
ilustračné foto
ilustračné foto

 Na blogu www.zlatemoravce.info sa kompletne zrútila celá databáza, na ktorej obnovení sa pracovalo oveľa dlhšie ako zvyčajne.

 S prevádzkovateľom hostingu sa prišlo na pravdepodobnú príčinu problému padnutia stránky. Takmer s istotou ide o vysoký nárast komentárov do spam filtra zo strany rôznych spamerov za deň (cca. 1000), čo do značnej miery pocítil i samotný prevádzkovateľ prílišným zaťažením aj jeho serveru.

So šťastím sa podarilo zatiaľ obnoviť len články a dá sa povedať, že takmer zázrakom, pretože poškodenie stránky malo veľký rozsah.

Komentáre sú však všetky zmazané, nakoľko sa zamiešali so spamom a je takmer nemožné a nad naše sily ich triediť.

Keďže je atak spamu pravdepodobne na doménu „info“, sa po vzájomnom rokovaní a zvažovaní s prevádzkovateľom hostingu čo ďalej, dospelo k rozhodnutiu, že sa zatiaľ obmedzí prístup na stránku v prispievaní komentárov, pretože je viac ako pravdepodobné, že spam filter by to pravdepodobne znovu neuniesol.

Svojim čitateľom sa veľmi ospravedlňujeme, ale kým sa táto situácia nevyrieši, komentovať články a jednotlivé príspevky bude možné len cez sociálnu sieť Facebook.

Za pochopenie veľmi pekne ďakujeme!

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button