AktualityPre detiŠport

Zahrajte si futbal na umelej tráve nového ihriska

poradna

Vďaka vzájomnej spolupráci, finančným príspevkom a v mnohom nezištnej pomoci viacerých organizácii, firiem, Mesta Zlaté Moravce a jednotlivcov, sa dňa 19. októbra 2011 o 10°°hod. mohla oficiálne otvoriť brána viacúčelového ihriska Strednej odbornej školy – technickej v Zlatých Moravciach.

Riaditeľ školy, poslanec Mestského zastupiteľstva PaedDr. Dušan Husár vo svojom príhovore svoju vďačnosť ako aj radosť vôbec neskrýval, práve naopak. Pri spomienke na prvý telefonát, ktorým všetko začalo a hneď sa aj konalo, poďakoval za svojich žiakov a za celú verejnosť nášho mesta pri splnení cieľa, najmä Nitrianskemu samosprávnemu kraju, firme ViOn a. s., Bauer Gear Motor Slovakia s. r. o., ako aj primátorovi mesta Ing. Petrovi Lednárovi, CSc. a s ním aj Ing. Jozefovi Latikovi, riaditeľovi mestského podniku Technické služby, všetkým ostatným sponzorom a dobrodincom.

Hojná účasť hlavných predstaviteľov zainteresovaných strán pozdvihla slávnostný akt na honosnejšiu úroveň a zároveň bola určitým prejavom ich spokojnosti a hrdosti, že sa dielo podarilo.

Z úst predsedu NSK Doc. Ing. Milana Belicu, PhD. zazneli slová vďaky adresované partnerom za spoluprácu pri tejto investičnej stavbe do života, z dôvodu otvorenia ďalších možností na rozvíjanie tela a sním spojeného ducha. Belica skonštatoval, že podpora športu je záslužná činnosť a aj v stave globálnej ekonomickej krízy nehodno zabúdať na investície takýchto projektov. Pretože platí pravidlo – čím viac pohybu, tým menej drogových závislostí.

Podľa prezidenta Požitavskej futbalovej akadémie Viliama Ondrejku, bol hnacím motorom celej akcie riaditeľ SOŠ, na ktorého adresu sa sypalo zaslúžene nespočetne veľa poďakovaní. Pretože ako Ondrejka spomenul, každá nová myšlienka, aj tá športová, sa rozvíja ťažko. Chce to veľkú dávku odhodlania, síl a viery, kým sa veci dotiahnú do zdarného konca.

Prestrihnutím pásky Milanom Belicom a Viliamom Ondrejkom, sa „zrodilo“ viacúčelové ihrisko, ktoré spoločne pokrstili slávnostným uvítacím futbalovým duelom.

Súčasťou návštevy vzácnych hostí bola prehliadka školy, ktorá sa pri tejto príležitosti pochválila aj novou bouldrovou lezeckou stenou a nanovo vybavenou počítačovou učebňou.

Už dnes riaditeľ uvažuje o rozšírení a skvalitnení ihriska, zapojením sa do projektu na modernizáciu už existujúcich multifunkčných ihrísk a zároveň súčasne stále pracuje na jeho zdokonalení doplnením umelého osvetlenia trávnatej plochy zhruba do dvoch týždňov. Rovnako plánuje zväčšenie umelej lezeckej steny a tak vytvára možnosť športového vyžitia viacerým záujemcom.

Bližšie informácie o prenájme na tel. č.: 037/640 35 21, 037/640 35 12

-lr-

[nggallery id=164]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button