AktualitySamospráva

Na slovíčko pán primátor

poradna

Niet pochýb o tom, že detské ihriská sú tŕňom v oku nejedného vandala. Ako si chcete poradiť s týmto problémom pán primátor?

Od mája roku 1999 spadajú detské ihriská pod správu Mestského podniku Záhradnícke služby Zlaté Moravce. Podľa môjho zistenia sa v priebehu rokov 2004 – 2010 zakúpili nové preliezačky a šmýkaľky v hodnote 51 739, 37€, ktoré boli časom doplnené o hojdačky na pružine. Postupne sa tak detské ihriská zmodernizovali, aby slúžili svojmu účelu a takisto spĺňali normy EÚ. Riaditeľ ZS Marián Tomajko mi podal okrem iného aj aktuálne informácie o detských ihriskách, ktoré boli tento rok doplnené o 10 prehupovacích hojdačiek, pokazené boli opravené a na Kalinčiakovej a Tekovskej ulici pribudli na mieste odcudzených šmýkaliek dve nové. Údržba kvôli neustálemu poškodzovaniu je dosť náročná, vzhľadom aj k tomu, že sa podľa pána Tomajku pieskoviská pravidelne čistia, dezinfikujú, prekopávajú a postupne dopĺňajú novým pieskom.

Preto uvažujem o vytvorení hliadok z rady dôchodcov, vďaka ktorým by sa eliminovalo poškodzovanie týchto detských kútikov a majetok obce by bol oveľa viac chránený. Ak by upozornenie a dohovorenie „starých rodičov“ nebolo postačujúce, nimi privolaná posila z radov Mestskej a Štátnej polície by si už s istotou s výtržníkmi poradila.

-lr-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button