AktualityPozvánky

Kynologický klub Zlaté Moravce Vás pozýva na branný pretek

poradna

Kynologický klub Zlaté Moravce Vás pozýva na branný pretek, ktorý sa uskutoční v nedeľu 18.12.2011, od 8:30 hod. v areáli klubu.

Program:

  • 8:30-8:45 hod. – zápis súťažiacich a kontrola očkovacích preukazov
  • 8:45-9:00 hod. – losovanie štartových čísiel a usmernenie súťažiacich
  • 9:00 hod. – začiatok posudzovania, nástup prvých súťažiacich

 

Súťažiť sa bude v nasledujúcich branných disciplínach:

Beh okolo cvičiska so psom na voľno, na čas. ( U mladých psov – menej ako 1 rok- na vodidle). Súčasťou preteku bude zdolávanie prekážok, hod granátom na cieľ, aport – mladí psi – ľubovoľný, streľba zo vzduchovky na cieľ (môže byť aj vlastná, bez optiky), plazenie spolu so psom popod zúžený priestor (mladí psi neplazia), preliezka tunelom z paliet a kotrmelec. Pri streľbe a hode granátom, pes je odložený na cca 10 m od psovoda, mladí psi uviazaní. Psovod hádže 3 granáty a dostane 8 nábojov na zostrelenie 6 panákov. Po odbehnutí sa čas zastavuje. Po skončení posledného pretekára nasleduje obrana:

Ochrana psovoda –prepad s následnou prehliadkou, jeho odzbrojením, doprovod 20m (vypustilo sa), útek a hladké zadržanie figuranta. Mladí psi privolávačka. Figurant bude ozbrojený palicou, údery sa budú len naznačovať.

Bodovanie: Rozhoduje najlepší čas dvojice. Za nezdolanie prekážky sa pridávajú pretekárovi trestné sekundy. Nezdolanie každej skokovej prekážky , tunelu a kladiny 20 s. Každý netrafený granát 10s a každý nezostrelený terč 30s. Neabsolvovanie disciplíny ako celku, teda jej vynechanie +120 s. Neprinesený aport 15s, (ne)pustenie 5s . Takže napr. vynechanie aportovania (120+20=140 s, kým len nezvládnutie aportu 20 s, vynechanie streľby 6*30+120s… ) Pri obrane: nezadržanie figuranta 20 s, predčasné pustenie 10s, nepustenie na povel 5s, neodzbrojenie figuranta 5 s, každé odbehnutie psa počas doprovodu 5 s, za jeho napadnutie 20 s- vypustilo sa). Útek psa z odkladačky 60 s jednorázovo.

Mladí psi „skáču“ metrovú prekážku len na dve dosky, miesto ostatných „skákacích“ prekážok majú kladinu tam a späť.

Na súťaži nie je povolené používať maškrty (mladí môžu), elektrický obojok, ostnatý obojok ani retiazku zapnutú na sťahovanie.

Uzávierka prihlášok je 15.12.2011 o 20:00 hod.

Prihlásiť sa môžete telefonicky na t.č.: 0903 111 197, alebo na mailovej adrese klubu kynologia@centrum.sk, alebo osobne na cvičisku každú nedeľu, v čase od 10:00 -12:00 hod.

Členovia klubu platia vratný poplatok 1€, nečlenovia 3€.

Veterinárne podmienky účasti: pes musí byť klinicky zdravý, musí mať platné očkovania proti besnote, minimálne 21 dní a maximálne 1 rok pred súťažou. Potvrdenie o očkovaní – očkovací preukaz –predloží každý súťažiaci pri prezentácii. Bez platného očkovania sa pes nesmie zúčastniť akcie ani ako návštevník! Voľné pobiehanie psov nie je dovolené!

Pre všetkých súťažiacich bude prichystané skromné občerstvenie a najúspešnejších súťažiacich odmeníme vecnými cenami. Srdečne pozývame aj nečlenov klubu.

Svoju pozvánku adresujeme taktiež všetkým milovníkom psov.

Viac informácii a ich aktualizácia sa priebežne dopĺňajú na stránke klubu : http://www.kynologovia.zmonline.sk

J. Paluška

[hr]

 

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button