AktualityŠkoly

Stáž žiakov SOŠ polytechnickej zo ZM v nemeckej “Európskej škole” so zameraním na motorové vozidlá s hybridným pohonom

poradna

 

SOŠ polytechnická v Zlatých Moravciach už niekoľko rokov spolupracuje s nemeckou školou BBS Rottenburg, ktorá nesie hrdé označenie “Európska škola”. Žiaci SOŠ polytechnickej sa môžu právom pýšiť účasťou v troch projektoch, pričom získali aj vyznamenanie za svoju kreativitu. Podieľali sa na vytvorení neštandardnej britovej spojky (projekt č.1- spojka na spájanie 2 rozdielnych materiálov), snežníc (projekt č.2 – pomôcka na chodenie po snehu) a predajného stánku (projekt č.3).

Od 28.11. do 4.12.2011 sa zúčastní 10 žiakov na týždňovej stáži v nemeckej škole BBS v Rottenburgu v rámci medzinárodného projektu. Stáž je zameraná na získanie skúseností a poznatkov ohľadom motorových vozidiel s alternatívnymi pohonmi, konkrétne sa žiaci sústredia na vozidlá s hybridným pohonom. Vozidlá využívajú rôzne zdroje energie, napríklad kombináciu elektromotora a spaľovacieho motora.

Aká bude náplň stáže žiakov SOŠ polytechnickej so zameraním odboru na automobilovú techniku v Nemecku? Zúčastnia sa:

Ukážky činnosti a diagnostiky automobilov s hybridným motorom

Spolupráce v zmiešaných slovensko – nemeckých skupinách na funkčných modeloch firmy Mercedes, s ktorou nemecká škola spolupracuje a firma Mercedes je výhradným dodávateľom modelov pohonov pre školu

Prehliadky a plavby po prístave v Hamburgu

Prehliadky známych miest:

  • futbalový štadión HSV Hamburg
  • Rottenburg a okolie
  • jazero Baleusee
  • exkurzia “nočným Hamburgom” s nemeckými žiakmi

Žiaci, ktorí budú pôsobiť v rámci projektu na nemeckej škole s dvoma pedagógmi, určite nebudú mať problémy vo výučbe, lebo SOŠ polytechnická je prvou školou na Slovensku, kde pedagógovia vyučujú žiakov v študijnom odbore “Technika a prevádzka dopravy” a učebnom odbore “Autoopravár – mechanik” podľa učebníc z vydavateľstva Europa – Lehrmittel.

 

Ing. Vaškovičová, SOŠ polytechnická, Zlaté Moravce

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button