AktualityŠport

Úspechy a plány členov Horolezeckého klubu ZM

poradna

Horolezecký klub sa od októbra roku 2011 pýši novou bouldrovkou (lezecká stena do 4m s dopadom do matracov), ktorá bola postavená na SOŠ Technickej. Stena je sprístupnená nielen na tréningy lezcom, ale aj verejnosti. Začiatkom nového roka sa plánuje ešte jej dostavba a rozšírenie o ďaľších 50m2. V prípade záujmu o lezenie a ďalšie informácie volajte na tel.číslo 0915 360 950.

V klube je v súčastnosti niekoľko detí, ktoré naberajú skúsenosti a reprezentujú na pretekoch po celom Slovensku. Najlepšie umiestnenie tento rok dosiahli na pretekoch v Modre, kde Juraj Šumný obsadil 3.miesto v kategórii A, Tomáš Havetta 4.miesto a Ivan Solčiansky 5.miesto v kategórii B. V Slovenskom pohári dosiahol najlepšie umiestnenie Ivan Solčiansky, a to 6.miesto. „Je to aj vďaka nášmu trénerovi Timotejovi Šumnému“, hovorí Ivan.

V ženskej kategórii mesto aj klub už niekoľko rokov úspešne reprezentujú aj sestry Simona a Lucia Korcové, ktoré sa od tohto roku rozhodli zamerať na novú a vo svete veľmi populárnu disciplínu – lezenie na rýchlosť. Na Majstrovstvách Slovenska v tejto disciplíne, ktoré sa konali v Banskej Bystrici obsadili Lucia 1.miesto a Simona 2.miesto. Ukázalo sa, že na Slovensku medzi ženami zatiaľ v tejto disciplíne nemajú konkurenciu. Prvýkrát naostro si lezenie na rýchlosť vyskúšali na svetovom pohári v Miláne, kde na 15m trati dosiahli čas 20:78s a cez leto už sestry štartovali na Majstrovstvách sveta v talianskom Arcu. Na MS sa zúčastnilo celkovo 56 krajín z 5 kontinentov a vyše 700pretekárov. Slovensko reprezentovalo dokopy 7 pretekárov v troch rôznych disciplínach. Najlepšie sa umiestnila Simona, keď si s časom 15:60s na 15m ceste vybojovala celkové 33.miesto z celkového počtu 55 pretekárok. „Ak sa podarí, tak ďalší rok máme v pláne štartovať na niekoľkých svetových pohároch práve v tejto disciplíne, a všetko by malo vyvrcholiť v septembri účasťou na Majstrovstvách Sveta v Paríži, na ktoré začíname tréningovú prípravu už v januári. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať hlavne našim sponzorom, vďaka ktorým máme možnosť naše plány realizovať,“ hovoria sestry.

Všetkým lezcom, malým aj veľkým, držíme palce v ich ďalšom dosahovaní svojich cieľov, a hlavne nech im to lezie bezpečne a rýchlo.

 [nggallery id=191]

Horolezecký Klub

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button