Aktuality

Úspešní vo výzve Úradu vlády Slovenskej republiky

poradna

 V minulom roku 2011 Mesto Zlaté Moravce reagovalo na výzvy v rámci riešenia nepriaznivej situácie sociálne odkázaných skupín obyvateľov.

Snahou bolo nadviazať na už úspešný projekt – „Komunitná sociálna práca v Zlatých Moravciach“, ktorý bude financovaný Fondom sociálneho rozvoja. Mesto sa zapojilo aj do výzvy sprostredkovanej splnomocnencom Úradu vlády Slovenskej republiky pre rómske komunity.

Projekt komunitnej sociálnej práce, na základe ktorého budú v meste pracovať dvaja sociálni pracovníci za obdobie dvoch rokov, je stále v štádiu schvaľovania. V rámci druhej uvedenej výzvy už prebehla realizácia projektu.

K výzve na podporu sociálnych, kultúrnych potrieb a riešenia mimoriadne nepriaznivých situácií rómskej komunity, bolo Mesto Zl. Moravce úspešné s projektom – „Technické vybavenie komunitného centra, podpora práce komunitných sociálnych pracovníkov v meste Zlaté Moravce“. Prostredníctvom tohto projektu sa zabezpečilo vybavenie kancelárie komunitných sociálnych pracovníkov prostriedkami informačnej techniky, ktoré sú základnou nevyhnutnosťou pre ich prácu v prospech sociálne odkázaných obyvateľov mesta.

Tento projekt bol realizovaný s finančnou podporou Úradu vlády SR. Za obsah projektu výlučne zodpovedá Mesto Zlaté Moravce (výška zazmluvnených dotačných zdrojov je 2 000 € a Mesto na projekte participuje čiastkou 312,15 €).

-red-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button