AktualitySamospráva

Otvorený list primátora mesta predsedovi strany SMER – SD doc. JUDr. Róbertovi Ficovi, CSc.

poradna

Vážený pán doc. JUDr. Róbert Fico, CSc.,

predseda strany SMER-SD.

 

Píšem Vám tento otvorený list kvôli neúnosnej situácii, ktorá nastala v Zlatých Moravciach v súvislosti s pokusmi zmocniť sa Zlatomoraveckej nemocnice. Je až neuveriteľné, akú snahu o očierňovanie mojej osoby vyvíja okresný predseda strany SMER-SD Mgr. Marián Kéry. Ten, keďže nie je poslancom v Mestskom zastupiteľstve, používa na to ďalšieho člena strany SMER-SD Mgr. Milana Galabu, poslanca Mestského zastupiteľstva, a svojimi aktivitami zosmiešňuje môj postoj netransformovať nemocnicu v Zlatých Moravciach a jej ponechanie ako mestskej príspevkovej organizácie. O chválení sa a vyhrážaní sa rečami typu – “veď ja budem poslancom NR SR a potom v Moravciach uvidíte” si myslím, že prekračujú akékoľvek medze slušnosti.

Navyše komentáre typu “Fico a Gašparovič sú v Bratislave a my sme tu” považujem skutočne za scestné. Ja si stojím za svojim slovom rovnako ako za prejavom, ktorý som povedal na zastupiteľstve a som rád, že aj Vy a aj pán prezident ste sa zodpovedne postavili proti transformácii nemocníc a podporili ste nás v tomto ťažkom boji. Pripájam ešte úryvok z môjho prejavu, ktorý som predniesol pred poslancami na Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach:

“Sú tu erudovaní odborníci, ktorí neodporúčajú transformácie nemocníc, stačí spomenúť postoj JUDr. Róberta Fica, CSc., predsedu najsilnejšej parlamentnej strany, ktorý, ako dobre viete, je docentom práva, a ktorý sa spolu s ďalšími odborníkmi kategoricky postavil proti transformáciám nemocníc. Takisto aj prezident, doc. JUDr. Ivan Gašparovič, CSc., veľmi kategoricky zastavil prebiehajúce transformácie nemocníc. Už len z názorov týchto odborníkov v oblasti práva musí byť jasné, že terajšie transformácie nie sú dobrým riešením. Je evidentné, že transformácie musia byť a budú upravené prehľadným a jasným zákonom.

Preto Vám hovorím na tomto mieste priamo do očí – ako primátor sa nepodpíšem pod to, aby sa nemocnica stala netransparentnou neziskovou organizáciou. Nemocnica musí a zostane Mestskou nemocnicou pre zdravie celého nášho zlatomoraveckého regiónu, ku prospechu občanov. Preto navrhujem bod č. 24 (návrh na zakladateľskú listinu a štatút neziskovej organizácie) z dnešného rokovania Mestského zastupiteľstva vypustiť.

Je nepochopiteľné, že strana Smer v Zlatých Moravciach ide proti oficiálnej politike strany Smer na Slovensku. Jedná sa o lukratívne pozemky, o ktoré má údajne záujem istá silná finančná skupina? Prečo chcú členovia strany Smer v tomto meste skryto privatizovať Zlatomoraveckú nemocnicu? Všetci vieme ako dopadli nemocnice v Leviciach a Topoľčanoch. Chce ísť Smer v Zlatých Moravciach tým istým smerom?”

 

S úctou

 

Ing. Peter Lednár, CSc.

Primátor Mesta Zlaté Moravce

[hr]

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button