AktualityŠport

Najúspešnejší športovci za rok 2011

poradna

Dňa 24. mája sa uskutočnilo v obradnej sieni MSKŠ slávnostné vyhodnotenie 9. ročníka ankety o najlepšieho športovca, športovkyňu, kolektív a zaslúžilého športovca mesta Zlaté Moravce za rok 2011.

Úvod patril srdečnému uvítaniu všetkých zúčastnených, z poverenia komisie mládeže, školstva, kultúry a športu pri Mestskom zastupiteľstve v Zlatých Moravciach. Následne predniesol svoj príhovor primátor Peter Lednár, ktorý oceňuje schopnosť športovcov popasovať sa s náročnými situáciami a vydolovať v sebe vôľu prekonať sa. Rovnako ocenil prácu trénerov, ktorí sa podieľajú na úspechoch svojich zverencov. Poďakovanie patrilo sponzorom a všetkým športovcom za vzornú reprezentáciu nášho mesta. Vyzdvihnutá bola aj dôležitosť činnosti športových klubov, jednotlivcov a funkcionárov.

Po úvode sa pristúpilo k odovzdávaniu cien a zápisu do Pamätnej knihy mesta. Ceny odovzdával primátor Ing. Peter Lednár, CSc. a predseda komisie mládeže, školstva, kultúry a športu PaedDr. Pavol Petrovič.

Najúspešnejšia športovkyňa:

1.miesto – seniorka: Lenka Jonisová

Lenka sa v roku 2011 zúčastnila všetkých zápasov a Turnajov ženského výberu nášho klubu KPH Zlaté Moravce a bola jednou z najlepších, ak nie aj najlepšou hráčkou nášho tímu. Zúčastnila sa mnohých turnajov a zápasov za výber Slovenska v juniorskej, ale aj v seniorskej reprezentácii: Halové ME junioriek U21 v Taliansku, kde bola kapitánkou tímu SR. Dievčatá získali 3. miesto. Panonia Cup seniorky v Bratislave, november 2011.

V novembri sa zúčastnila s výberom Slovenska medzinárodného turnaja Vienna Indoor Classic. Tu skončila na 3. mieste.

Zúčastnila sa prípravy a bola nominovaná na halové ME senioriek v Dánsku. Na poslednom prípravnom zápase bola zranená a do dejiska ME nemohla odcestovať. Je príkladom mladším hráčkam a vzor si z nej za jej prístup k športu môžu zobrať aj staršie a skúsenejšie spoluhráčky. Je nepríjemné, že Lenka bude musieť vynechať sezónu z dôvodu ťažkého zranenia z reprezentácie.

2. miesto – Natália Blahová 

– 3. miesto v dvojhre na Halových majstrovstvách regiónu,

– 3. miesto v dvojhre a 2. miesto v štvorhre na turnaji TK Dixon TENISIA Banská Bystrica

– 2. miesto v dvojhre a 1. miesto v štvorhre na turnaji TK HANAKA Zlaté Moravce

– 2. miesto v štvorhre na turnaji TK 77 Skalica

– víťazstvo v štvorhre na turnaji FRESH CLUB Zvolen

– 2. miesto v štvorhre na turnaji TK Ružomberok

3. miesto – Erika Mihaliková

Erika je kapitánka našich žiakov a mladších dorasteniek. Je nominovaná do výberu SR v kategórii do 16 rokov.

– zúčastnila sa turnaja OH do 16 rokov v ČR

– bola kapitánkou tímu na medzinárodnom turnaji Memorial Šaso Fajs v Predanoviciach SLOVINSKO

– chodí hrávať za výber SR do 16 rokov, Rakúsku ligu U16

Jej chuť a prístup ku každému tréningu a zápasu je príkladný

Najúspešnejší športovec:

1. miesto – Michal Pintér

Je členom reprezentácie SR 18 a zároveň ,,A“ tímu FC ViOn Zlaté Moravce. Za reprezentáciu odohral 5 zápasov a v Slovenskom pohári striedal v zápase v Košiciach. Za svoj najväčší úspech a najkrajší pocit považuje víťazstvo PFA U17 na turnaji vo Francúzsku, kde bolo 32 mužstiev. Na tomto turnaji bol kapitánom. Vďaka svojmu talentu patrí pravidelne medzi najlepších hráčov na ihrisku a aj správaním mimo ihriska je vzorom pre ostatných.

2. miesto – Peter Frajka

Je výborným šachistom, ktorý dlhé roky obsadzuje najlepšie miesta v súťažiach na šachových turnajoch nielen na úrovni Slovenska, ale aj v zahraničí. Jeho najlepšie umiestnenie z roku 2011 bolo na Majstrovstvách Slovenska nepočujúcich v šachu, kde obsadil 1. miesto, na Majstrovstvách Európy klub nepočujúcich v šachu družstiev v Liverpoole zo dňa 8.-13. júla 2011, kde hosťoval ako člen družstva nepočujúcich šachistov Praha a obsadil 4. miesto.

3. miesto – Peter Krčmárik 

Hráč stolnotenisového klubu CVČ Zlaté Moravce bol lídrom družstva „A“- čka mužov ako aj „A“ – čka dorastencov. Za celý súťažný ročník neprehral ani jeden z 28 zápasov. V 1.lige dorastencov nenašiel za posledné dva roky premožiteľa. Je obdivuhodné, ako každý rok stúpa úroveň jeho herného prejavu. V minulej sezóne sa stal víťazom oficiálnych majstrovstiev okresu Zlaté Moravce. Stal sa prvým hráčom klubu zo Zlatých Moraviec, ktorému sa podarilo vyhrať tento turnaj. V tejto sezóne výrazným podielom opäť dotiahol tím dorastencov do finále o postup do extraligy.

Zaslúžilý športovec roka 2011

Milan Kollár je jedným zo zakladateľov hokejového klubu HC Zlaté Moravce zo dňa 20. 5. 1994. Od toho času až dodnes pracuje v klube ako predseda dozornej rady. Od roku 1996 až do roku 2004 zastával funkciu vedúceho družstva žiakov a prípravky. V roku 2004 si urobil trénerský kurz C licencie a stal sa trénerom prípravky. Po dvoch rokoch však musel prestať trénovať zo zdravotných dôvodov. Od roku 2003 až dodnes zastáva funkciu skladníka hokejovej výstroje. Počas celej histórie klubu nezištne pomáha pri organizácii jeho činnosti.

Celú svoju činnosť v našom klube robil zodpovedne počas svojho osobného voľna bez nároku na odmenu.

Čestné uznanie 

Jozef Rozbora súťaží v ťažkej váhe armwrestlingu (pretláčanie rukou), kde získal titul Majster Slovenska 2011 (pravá ruka). Na svojom konte má mnoho víťazstiev a ocenení na Slovensku a v USA, kde sa mimo iného umiestnil v roku 2007 na 4. mieste v celkovom hodnotení armwrestlingeru v USA.

Čestné uznanie za rozvoj športu

Bc. Andrea Hitková od roku 1984 reprezentovala Zlaté Moravce v ľahkej atletike, súťažila za TJ Calex hlavne na dlhých tratiach a šprintoch na 60 m, kde dosahovala vynikajúce výsledky. Od roku 1989-2004 reprezentovala výborne výsledky vo fitness a kulturistike, ako aj v aerobiku. Úspech, napr. 1. miesto na Majstrovstvách Slovenska v športovej kulturistike, 4. miesto na Majstrovstvách ČSFR v športovej kulturistike, pri účasti na Miss fitness Slovenska sa vždy umiestnila do 6. miesta.

V rokoch 1998 – 2002 organizovala Aerobikový maratón pre deti a dospelých

Má spôsobilosť vykonávať funkcie trénera: 3. triedy pre športovú gymnastiku, 2. triedy v oblasti fitness, 3. triedy v oblasti aerobik a mnoho ďalších certifikátov.

Kolektívy

1. miesto – Dorastenci Stolnotenisový klub CVČ 

Rok 2011 bol pre dorastencov Centra voľného času Zlaté Moravce najúspešnejším od jeho vzniku. Počas sezóny 2010/2011 nepoznali chuť prehry. Postupne si poradili s konkurenciou a tešili sa z víťazstva 1.dorasteneckej ligy. Peter Krčmárik ako líder dorastencov za celý ročník neprehral ani jeden z 28 zápasov, ostatní – Miloš Kudrej, Filip Borčin, Patrik Gubov, Martin Šabo, Kristián Frajka –  mali úspešnosť okolo 70%. Družstvo dorastencov postúpilo do baráže o najvyššiu súťaž juniorov na Slovensku – extraligu.

2. miesto – Družstvo ženy 1. liga – Tenisový klub HANAKA

Tenisový klub HANKA Zlaté Moravce má registrovaných niekoľko členov, za ženy v 1. lige za sezónu 2011 hralo 10 hráčok, a to Zvonárová Katarína, Csongrádyová Dajana, Matúšková Laura, Žilincová Michaela, Blahová Natália, Jašková Petra, Palušková Hana, Šabíková Henrieta, Hadnaďová Dominika a Blahová Adriana. Dievčatá sú veľmi šikovné a snaživé a v roku 2009 sa im podarilo postúpiť z 2. ligy do prvej,  V roku 2011 odohrali 7 zápasov, niektoré zápasy odohrali doma a niektoré ako hostia, podarilo sa im vyhrať 5 zápasov a len 2 zápasy prehrali. Celkovo zo všetkých družstiev, ktorých je osem, sa umiestnili na 3. mieste s celkovým počtom bodov 12.

[nggallery id=219]

-r-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button