AktualityChyzerovcePre deti

Koniec vodníkov v Chyzerovciach

poradna

Kde bolo tam bolo, v ríši plnej fantázie si svorne spolunažívali rozprávkové bytosti a deti. A keďže má každá rozprávka dej, v ktorom dobro nad zlom víťazí, ani táto nebola o nič iná. Jedného krásneho dňa zmizla z ríše truhlica plná zlatých dukátov. A hoci boli vinníci z krádeže usvedčení, poklad bolo ťažké získať späť. Mince boli v rôznych častiach rozprávkovej krajiny a bolo potrebné zdolať niekoľko prekážok formou súťaženia v hravých disciplínach. Deťom sa podarilo celý poklad zozbierať, nie však nadlho. Aj keď všetci medzi sebou uzavreli mier, predsa sa našli škodní jednotlivci, ktorých snahou bolo za každú cenu prímerie rozbiť. Pokladu sa tentokrát zmocnili traja vodníci, ktorí požadovali výkupné. Šikovné deti to ale nevzdali a s vlastnoručne vyrobenými krásnymi darmi sa im nakoniec podarilo drevenú truhlicu plnú zlata zachrániť.

Vďaka láskavým a milým rodičom, priateľom, dobrovoľníkom a Občianskemu združeniu Chyzerovce, žili takouto rozprávkou v sobotu (2. júna) Chyzerovce. Aspoň na chvíľu bol všetkým zúčastneným doprianý únik z reality, svet detstva, hier a bezstarostnosti, v ktorom si svoje potešenie našli nielen tí najmenší s kopou sladkých pokušení, ale aj tí veľkí na posedení pri kotly plnom fantastickej kapustnice.

Ako bodku si neodpustím poznámku nielen na margo tohto podujatia, ale všeobecne k činnosti Chyzerovčanov, ktorí nech čokoľvek robia, robia to zo srdca, s veľkým nasadením a entuziazmom… „To sa nedá opísať, to treba zažiť! Toto máte možnosť vidieť len v Chyzerovciach.“… každý nápad originálny, od jedného rázu po druhý stále prekvapivejší a dokonalejší. Chyzerovčania, nech vám to ešte veľmi dlho vydrží!

-Ľ. Rosinská-

[nggallery id=221]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button