Aktualityi-BusinessSamospráva

Talianski investori sú nadšení – na svete je prvotný projekt

poradna

V stredu 8. augusta 2012 sa konalo ďalšie pracovné stretnutie s Talianskymi investormi. Prebehlo  na „polceste“medzi Slovenskou republikou a Talianskom na neutrálnej pôde najväčšieho mesta Slovinska v Ljubljane, pre časové obmedzenie kvôli pracovným povinnostiam potencionálneho investičného partnera.

Dôvodom stretnutia bolo podrobnejšie nahliadnutie do projektov a oboznámenie primátora s predstavami investorov, v ktorých záujme stále zostáva vízia primátora o zachovanie historickej tradície mesta Zlaté Moravce, výroby chladiarenskej techniky.

Jedná sa o finálne výrobky, ktoré budú súčasťou jedinečného, originálneho a vysoko ekologického projektu s maximálnym ohľadom na životné prostredie, ktorý by mal veľkou mierou prispieť k zachovaniu trvalo udržiavaného celkového rozvoja našej planéty. Je načase začať šetriť nielen výdavky za energie bežných spotrebiteľov, ale predovšetkým prírodu a vzduch, ktorý dýchame.

Potešujúcou správou je to, že prvotný projekt je na svete, podľa ktorého by sa v prípade úspešného dotiahnutia do zdarného konca malo vytvoriť cez osemsto pracovných pozícii, nakoľko sa počíta s vybudovaním nového výrobného komplexu.

Počiatočné kroky sa budú odvíjať od spolupráce a prípravy základnej pôdy prostredníctvom Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu – SARIO a v poskytnutí ústretových podmienok Vlády Slovenskej republiky.

-lr-

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button