AktualityPre detiŠkoly

Školské brány základných škôl znovu otvorené

poradna

www.zlatemoravce.info

S príchodom mesiaca september prišlo aj k tradičnému otvoreniu školských brán. Inak tomu nebolo ani v Zlatých Moravciach. V pondelok 3. septembra zasadlo do školských lavíc približne 375 žiakov (47 prvákov) v ZŠ na Mojmírovej ul., 355 žiakov (38 prvákov) v ZŠ na Pribinovej ul., 265 žiakov (18 prvákov) v ZŠ na Robotníckej ul., 250 žiakov (20 prvákov) v ZŠ sv. Don Bosca, v Spojenej škole 136 detí (9 prvákov). V ZŠ na Robotníckej ul. otvorili nultý ročník so 14 žiakmi. Celkový počet žiakov, ktorí nastúpili do základných škôl v Zlatých Moravciach sa vyšplhal na číslo 1381 detí. Tento deň bol výnimočný hlavne pre prvákov, u ktorých nechýbali pocity radosti, spokojnosti a predovšetkým zvedavosť a očakávania. Všetkým prajeme výborné školské úspechy a veľa nových priateľstiev.

Novinkou v tomto školskom roku je možnosť prekročiť maximálny počet žiakov v triede a to na základe návrhu zriaďovateľa školy a po súhlase rady školy. O zvýšení počtu žiakov v triede rozhodne riaditeľ školy.

V mesiaci október a november tohto roku by malo na vybraných školách prebehnúť pilotné testovanie žiakov piateho ročníka. O tom, či sa monitoringu zúčastnia práve piataci základných škôl v Zlatých Moravciach, sa rozhodne neskôr.

-mp-

ZŠ – Mojmírova ul.

 Našim čitateľom sa redakcia ospravedlňuje za stiahnutie fotografii kvôli sťažnosti jednej mamičky, ktorá nesúhlasila so zverejnením svojho dieťaťa.

[hr]

ZŠ – Pribinova ul.

 

[hr]

ZŠ – Robotnícka ul.

 

[hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button