Aktuality

Deň pre zdravie vo Vrábľoch

poradna

Dlhoročná certifikovaná cvičiteľka jogy Ľubica Račeková z Novej Vsi nad Žitavou  niekoľko rokov túžila usporiadať jedno sobotné popoludnie zamerané na terapiu s jogou a zdravý životný štýl. Tento zámer sa jej podarilo zrealizovať dňa 27.10.2012 od 13.00 do 18.00 h v telocvični základnej školy Lúky – Vráble a nazvala ho “Deň pre zdravie”. Program jej pomohli vytvoriť a praktickými cvičeniami prispeli kolegyne z Jogovej spoločnosti Bratislava , RNDr. Júlia Winklerová ( Nitra), Ing. Ivana Vaškovičová (Zlaté Moravce) a zdravotná sestrička z urologickej ambulancie vo Vrábľoch Bc. Viera Luleiová.

Úvodné slovo patrilo RNDr. Júlii Winklerovej , ktorá sa zamerala v krátkej prednáške na prepojenie jogy, stravy a civilizačného ochorenia, ktorým je cukrovka (diabetes melitus). Cvičenci si mohli dať zmerať hladinu glukózy v krvi a krvný tlak pred cvičeniami a po cvičeniach počas krátkych prestávok medzi jednotlivými vstupmi (1 h).

45 účastníkov Dňa pre zdravie aktivovalo svoje vnútorné orgány prostredníctvom cvičení zameraných na jednotlivé energetické dráhy.  Jednoduché nákresy meridiánov a ich stručný popis a pôsobenie v ľudskom tele si pripravila Ing. Ivana Vaškovičová, ktorá zakončila druhý vstup relaxáciou zameranou na vnútorné orgány (1,5 h).

Bc. Vierka Luleiová poskytla informácie o zápale močových ciest, o prevencii voči inkontinencii a metódach jej liečby a predviedla cvičenia zamerané na posilnenie svalstva panvového dna (0,5 h).

Záver patril usporiadateľke Ľubke Račekovej, ktorá predviedla krásnu meditáciu v pohybe na odbúranie stresu. Všetkých zaujala  joga prstov , tzv. mudry a ich sila (1 h).

Ľubka Račeková nezabudla ani na malé prekvapenie a na základe vstupeniek bolo obdarovaných praktickými darčekmi 7  účastníkov tohto krásneho podujatia.

Všetci, ktorí odchádzali s úsmevom na perách prežili popoludnie, ktoré ich obohatilo v rôznych smeroch.

Veríme, že sa dočkáme pokračovania v budúcom roku 2013 a “Deň pre zdravie” sa stane tradíciou pre oblasť Vráble – Nitra – Zlaté Moravce.

Ľubka, ďakujeme.

 

Príspevok pripravil: Ing. Vaškovičová Ivana, Zlaté Moravce

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button