AktualityPozvánkyPre detiŠkoly

Drogy ničia životy

poradna

 

Slovo droga, ako aj jeho význam, už dávno nie je skloňované iba v kruhoch „dospelákov“, cudzím nie je ani pre skupinu maloletých a „násťročných“. Plne si uvedomujú, že sa jedná o látku, ktorej užívanie vedie k návykovosti. A keďže v mesiaci november patrí práve jeho tretí týždeň Európskemu týždňu boja proti drogám, vzišlo z tejto príležitosti usporiadanie výstavy kresieb s danou tematikou, ktorej autormi sa stali žiaci základných a materských škôl v Zlatých Moravciach. Ich tvorbu si môžete ešte stále aktuálne pozrieť vo vstupnej  hale MSKŠ. Ohúri vás ako deti a mládež krutú realitu drogových závislostí plne chápu a vnímajú. V kresbách a ich sprievodných odkazoch precitnete v ničivom efekte drog nie len na organizmus, zdravie, ale aj dušu a psychiku, čím dochádza k ohrozeniu a fungovaniu najzákladnejšej spoločenskej jednotky, ktorou je rodina. Znenie jedného odkazu z kresby hovorí snáď za všetko:

Kto je zdravý? Človek, ktorý neberie drogy, človek, ktorý športuje, človek, ktorý sa zdravo stravuje, má pozitívne myslenie, oddychuje, má rád ľudí a život. Vieme, že najväčšiu hodnotu má práve ľudský život, pre ktorý je dôležité zdravie a preto si ho drogami neničme dobrovoľne, deti to chápu a čo vy?

-mp-

O vyhodnotení výtvarnej súťaže Vás budeme informovať.

[nggallery id=305]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button