AktualityKultúra

Beseda so zlatomoraveckými spisovateľmi

poradna

Pohľad na historický vývoj Slovanov a Slovákov (PaedDr. Pius Biely), Tekovskí chlipníci a divný Janko (MUDr. Rastislav Řeháček) sú tituly knižných publikácií, ktoré boli svojimi autormi prezentované 7. decembra v priestoroch obradnej miestnosti v MSKŠ. Na besedu s historikmi a spisovateľmi zo Zlatých Moraviec pozýval Výbor miestneho odboru Matice slovenskej. Účastníci besedy so záujmom počúvali dôvody, pohnútky a myšlienky autorov, ktoré ich viedli k napísaniu spomínaných diel. Beseda zahŕňala aj krátku prestávku, ktorá bola využitá na malé občerstvenie a rozhovory medzi prítomnými. Záujemcovia o tieto diela si ich mohli zakúpiť a zároveň dať prítomným autorom podpísať aj s venovaním, túto možnosť prítomní, samozrejme, využili. Medzi pozvanými boli aj ďalší dvaja autori, ktorí sa však besedy z osobných dôvodov nezúčastnili. Po ukončení stretnutia prebiehala voľná debata na rôzne témy.

 Pokiaľ ste sa nemohli zúčastniť a chcete viac vedieť ako o autoroch tak dielach v tom prípade viac o hĺbke svojho románu odhalil a na naše otázky odpovedal pán Řeháček ešte v máji tohto roku, pri príležitosti 136. výročia úmrtia básnika Janka Kráľa, ktoré bolo spojené práve s prezentáciou jeho publikácie. Reportáž nájdete na nasledujúcej adrese: http://www.zlatemoravce.info/2012/05/pietna-spomienka-na-janka-krala/.

Článok o najnovšom diele pána Piusa Bieleho nájdete na adrese:

 http://www.zlatemoravce.info/2012/07/pohlad-na-historicky-vyvoj-slovanov-a-slovakov/.

 Na záver všetkým ďakujeme.

-mp-

 [nggallery id=315]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button