Aktualityi-POST

NEVINNÁ JE NAOZAJ VINNÁ?

poradna

Vážení občania so záujmom, ako mnohí z Vás sledujem dianie okolo nášho priemyselného parku, ktorý staval ZM INVEST, s.r.o v spolupráci z MÚ Zlaté Moravce.

Pre osvieženie pamäti pripomeniem, že na 23. riadnom zasadnutí MZ konaného dňa 2.2.2006 bod 6 znel takto :Návrh na udelenie splnomocnenia pre primátorku mesta Ing. Serafínu Ostrihoňovú na podpis „ Mandátnej zmluvy“ a „Plnomocenstva“ pre ZM INVEST, s.r.o Zlaté Moravce.

Poslanci jednomyseľne odsúhlasili splnomocnenie pre primátorku mesta na podpis „Mandátnej zmluvy“ a „ Plnomocenstva „ pre ZM INVEST, s.r.o. Zlaté Moravce s dopísaním sumy 500 000 Sk (navrhol poslanec Galaba) do čl. II .Odmena a platobné podmienky odst. 2 odmena mandátora uvedenej Mandátnej zmluvy.

 Za hlasovali poslanci: RNDr. Bátora, Brunclík, Demo, Galaba, Hlásna, Hlavačka, Ing. Holý, Hritz, Ing. Hudec, Ing. Lisý, MUDr. Pichňa, MUDr. Pintér Ing. Predáč, MUDr. Ridrich, MUDr. Valkovič a poslanec Špidlík.

Neprítomní: MUDr. Dvonč, Prof. Vreštiak, a poslanec Tonkovič. Čiže všetci poslanci zahlasovali za tento bod.

Priemyselný park zdarne postavila spoločnosť ZM INVEST a na základe toho sa v tomto priemyselnom parku mohlo zamestnať do 200 nezamestnaných občanov Zlatých Moraviec a okolia, čo v tejto našej hladovej kotline bolo obrovské plus pre mnohé rodiny , ktoré boli odkázané na sociálne dávky a ledva prežívali.

No ,ale ako to je už v našom meste zvykom našli sa aj takí ľudia, čo im nie je po vôli, keď sa niečo urobí pre ľudí a najmä, keď sa na tom podieľala aj Ing. Ostrihoňová v tej dobe ako primátorka, ale aj už zmienení poslanci čo za tento návrh zahlasovali a tak títo“ dobrí „ ľudia čo tak veľmi chcú dobro pre naše mesto a občanov nášho mesta začali špekulovať a podali trestné oznámenie za podvod s pozemkami.

Tento „podvod“ vysvetlila na stránkach ZM INFO bývalá primátorka mesta Ing. Serafína Ostrihoňová. Ja ako laik sa pýtam, zmizli tieto pozemky z katastra Zlatých Moraviec, premiestnil ich niekto do iného katastra, alebo nebodaj na inú planétu napr. na MARS? Odpoveď je nie! Tieto pozemky sa užitočne využili a vďaka ním malo mnoho ľudí prácu tak ako pri výstavbe priemyselného parku tak aj prácou v ňom!

Ďalej sa pýtam mala bývalá primátorka nejaký finančný, alebo hmotný prospech okrem toho, že mesto pomohlo svojim občanom so zamestnanosťou? Nie! Ale súdia ju, aj keď nič nespreneverila, neukradla a nezobrala úplatok a na všetky úkony týkajúce sa priemyselného parku ju splnomocnil poslanecký zbor a to jednohlasne! Pýtam sa tak začo ju súdia? Ale pýtam sa sám seba prečo sa divím, keď na našom malom Slovensku je „spravodlivosť“ taká aká je. Naši podaktorí veľavážení sudcovia sa mýlia a na základe týchto omylov sa dostávajú ťažký zločinci na slobodu, alebo za zabitie mladého človeka dostane vinník smiešne 3 roky nepodmienečne, rozkrádanie, alebo špatné hospodárenie s eurfondami atď., ale nebudem Vás s tým Vážení občania zaťažovať, veď sú toho plné noviny.

Ďalej sa divým prečo veľavážený súd, ktorý odsúdil bývalú primátorku Ing. Ostrihoňovú a majiteľa firmy VION pána Ondrejku na 7,5 roka natvrdo nenariadil zbúrať priemyselný park a uviesť“ zmiznuté“ pozemky do pôvodného stavu a tak pripraviť skoro dvesto ľudí o prácu!

Že je to absurdné? Vážení občania, ale na Slovensku je všetko možné, veď, keď dokážu súdiť ľudí, ktorí nič neukradli, nespreneverili a nezobrali úplatok, ale naopak postarali sa o to aby v našom meste klesla nezamestnanosť, tak ja si myslím a mnoho občanov so mnou ,že by naše súdy zvládli aj takúto absurditu.

Vážení občania podľa našej judikatúry primátor mesta nesie trestnoprávnu zodpovednosť za všetko a poslanci beťári za nič, keby schválili nejakú somarinu a v našom mestskom parlamente od toho nemajú podaktorí poslanci ďaleko, lebo niektorí hlasujú podľa straníckej príslušnosti a nie podľa vlastného vedomia, svedomia a potrieb nás občanov a primátor si nedá pozor a podpíše , tak potom beťári podaktorí poslanci pošlú na neho ešte aj prokurátora a hoci to oni schválili, ani jeden z nich nebude trestnoprávne stíhaní, ale stíhaný ako som už povedal bude len a len primátor.

Preto upozorňujem terajšieho primátora Ing. Petra Lednára po tom, ako sa správajú a správali podaktorí poslanci v predošlom volebnom období v mestskom parlamente nech si dá všetky ich návrhy aspoň stokrát preveriť právnikom a až potom ich podpíše! Poslanec Galaba vyčítal primátorovi, že mesto má dvoch právnikov, podľa mňa aj to je málo!

Vážení občania teraz sa snažia podaktorí poslanci z tej koalície ,ktorá primátora podporovala vo voľbách jeho snahu o rozvoj nášho mesta sabotovať (dôvod už poznajú aj malé deti) a to tým, že nechcú schváliť úver. Takto nás občanov chcú postaviť proti primátorovi Ing. Lednárovi aby sme si mysleli, že to je jeho vina, že sa v meste nerobia investičné akcie .

Páni poslanci, česť výnimkám občania Vás už prekukli, veď toto isté ste robili v predošlých volebných obdobiach a už to nie je zaujímavé a mestu týmto svojím správaním len škodíte! Neškodíte len primátorovi, ale v najväčšej miere škodíte nám všetkým občanom – daňovým poplatníkom z ktorých daní ste platení!

Pokiaľ sa už zmieneným podaktorým poslancom nepodarí postaviť verejnú mienku proti primátorovi, tak majú v zálohe ťažký kaliber (v ich rukách osvedčený z predošlého volebného obdobia) TRESTNÝCH OZNÁMENÍ na primátora a na všetko čo sa bude okolo neho hýbať. Zažil som to v minulom volebnom období na vlastnej koži. Vtedy na to používali občana inej obce nie zlatomoravčana, lebo pochybujem, že podaktorý občan Zlatých Moraviec by sa dal nahovoriť na túto ich špinavú hru.

Mnoho známych aj neznámych čo stretám mimo Zlatých Moraviec sa má pýta či nemáme (voliči) nejakú nevyliečiteľnú chorobu, keď dáme hlas vo voľbách poslancom, ktorí sa voči nám správajú, tak ako sa správajú, nevážia si nás a hocikedy nás na návrh koaličného„ bossa“ poslanca Galabu vyhodia z MZ za dvere, nás občanov mesta ,daňových poplatníkov z ktorých daní sú platení a uprednostnia občana NITRY !!!

Ja im vysvetľujem, že netrpíme žiadnou chorobou, že sme len neuveriteľne dôverčivý a dáme sa radi v predvolebnej kampani klamať!

Vážení občania, viete čo mi na to povedali, že sme hlúpy! No nenaštvalo by Vás to? Mňa áno! Alebo, že by mali pravdu??

 

Občan mesta ZM Jozef KOVÁČ

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button