AktualitySamospráva

Nové zbrane Mestskej polície

poradna

Piatok 30. november 2012 sa zapíše do histórie Mestskej polície v Zlatých Moravciach na ďalších dvadsať rokov. Približne toľko by mali nové zbrane slúžiť mestu Zlaté Moravce, ktoré ich oficiálne prebralo v zastúpení primátorom Petrom Lednárom z rúk riaditeľa spoločnosti GRAND POWER s. r. o. a zároveň konštruktéra zbraní Jaroslava Kuracinu.

Ide o zbrane Grand Power P1 s 9 x 19 mm kalibrom, ktoré sa v súčastnosti používajú štandardne v bezpečnostných zložkách. Vystriedali staré, 20 – ročné (z r. 1992) brazílske revolvery (7 kusov – 38 special revolver „Taurus“, 3 ks – 357 „Magnum“), dnes už dávno morálne zastaralé a nespĺňajúc súčasné požiadavky na výkon Mestskej polície v praxi (použitý kaliber je nevyhovujúci a zbrane sú ťažké na každodenné používanie). V efektívnom kroku, akým je kúpa nových zbraní, sú výhody, ktoré okrem iných parametrov spočívajú aj v ekonomike, vzhľadom k lacnejšiemu strelivu. Treba podotknúť, že zamestnanci Mestskej polície sa zúčastňujú povinných strelieb vyplývajúcich zo zákona minimálne raz za rok. Týmto sa ušetrí na strelive a Mestská polícia má zbrane na ďalších 20 rokov.

Dodávateľská spoločnosť Grand Power je slovenská firma s celosvetovým obchodným zastúpením. Jej zakladateľ, majiteľ a riaditeľ Jaroslav Kuracina pôsobí zároveň ako poslanec Mestského zastupiteľstva v Banskej Bystrici a práve pre jeho pochopenie vďačí Mesto Zlaté Moravce za skvelú kúpnu cenu týchto zbraní, ktorú ponížil o jednu tretinu z bežného predaja. Ako sám povedal: „Ak je v mojich silách pomôcť, veľmi rád to urobím. O to viac samospráve, pretože poznám jej problémy ako aj neistú ekonomickú situáciu.“

Primátor Peter Lednár srdečne a osobne vyjadril obrovskú vďaku za nemalú ústretovosť Jaroslavovi Kuracinovi, ktorému pri prevzatí týchto dokonalých zbraní s gravírovaním (znak a nápis Zlaté Moravce), zároveň poprial pokojné Vianoce v rodinnej pohode, veľa zdravia, šťastia, ešte veľa pracovných úspechov a zdaru v obchodovaní. So skromnosťou pán Kuracina za prianie poďakoval slovami, že takú vec pre mesto Zlaté Moravce veľmi rád urobil, a zároveň vyjadril svoje prianie Mestskej polícii, ktoré vypovedá o jeho osobnom postoji k obchodovaniu práve v tejto oblasti: „Nech Vás táto zbraň podrží vo chvíli, keď ju budete najviac potrebovať a nech ju nebudete nikdy potrebovať. Pretože ja hovorím, že vždy je lepšie zbraň mať, ale nikdy ju nepotrebovať.“

S poďakovaním a rovnako prianím všetkého dobrého sa za celú Mestskú políciu pripája náčelník PhDr. Marián Takáč.

V prípade záujmu o bližšie informácie o nových zbraniach a o ich dodávateľovi nájdete: www.grandpower.eu

Ľ. Rosinská

[nggallery id=306]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button