AktualitySamospráva

Znečistenie Žitavy a Hostianskeho potoka

poradna

 www.zlatemoravce.info

Na podnet občanov bola dňa 22. októbra 2012 vykonaná miestna obhliadka tokov v meste Zlaté Moravce – Žitavy a Hostianskeho potoka, v súčinnosti s pracovníkmi Povodia Váhu. Pri tvaromiestnej obhliadke bolo zistené nepovolené vyvážanie odpadu občanmi, ktorí tým znečisťujú a zasypávajú prietok týchto tokov, čo spôsobuje v jarných mesiacoch ich vybreženie a tým škody na majetku jednotlivým priľahlým organizáciám, ako aj fyzickým osobám.

Z tohto dôvodu Mesto Zlaté Moravce oznamuje, že Povodie Váhu preto vykoná v januári 2013 prečistenie a spílenie spadnutých konárov a stromov, ktoré bránia plynulému prietoku vodných tokov.

Zároveň občanov upozorňuje, že priestupku podľa § 77 ods. 1 písm. g) vodného zákona sa dopustí ten, kto mení smer koryta, poškodzuje brehy, ukladá predmety do vodného toku, ktoré môžu ohroziť plynulosť odtoku vody v koryte, zdravie ľudí a ich bezpečnosť alebo ukladá predmety na miesta, z ktorých môžu byť splavené do vodného toku. Za takéto konanie môže byť uložená páchateľovi pokuta.

-red-

Informácie poskytol Bc. Štefan Nociar, vedúci Odd. výstavby

[nggallery id=320]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button