AktualitySamospráva

Novoročné prijatie primátorov prezidentom republiky

poradna

 www.zlatemoravce.info

V Prezidentskom paláci v Bratislave sa v utorok 8. januára uskutočnilo slávnostné novoročné prijatie predstaviteľov Združenia miest a obcí Slovenska prezidentom Slovenskej republiky Ivanom Gašparovičom. Medzi pozvanými približne 130 hosťami bol aj primátor mesta Zlaté Moravce Ing. Peter Lednár, CSc.

„Podobné stretnutia majú pre mňa veľmi veľký význam najmä pre poznanie situácií, ktoré v mestách a obciach sú,“ povedal na úvod stretnutia prezident Gašparovič. Osobitne vyzdvihol skutočnosť, že miestne samosprávy a skúsenosti z ich fungovaním sú najlepším príkladom demokracie, ktorá garantuje práva a slobody občanov a najmä obhajuje ich záujmy. Povedal, že pozná a je dobre informovaný o nezávideniahodnej ekonomickej situácií miest a obcí Slovenska. Všetkým primátorom k ich práci zaželal, aby sa pre nich rok 2013 stal rokom, ktorý bude označený ako rok úspešný, aj keď už vopred vie, že veľmi náročný.

Primátor Peter Lednár zároveň pozval prezidenta SR na návštevu mesta Zlaté Moravce z príležitosti tohtoročných osláv 900. výročia prvej písomnej zmienky jeho existencie.

-os-

[nggallery id=326] [hr]
obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button