AktualitySamospráva

Novoročný príhovor primátora mesta Zlaté Moravce

poradna

Vážení občania mesta Zlaté Moravce, spolupracovníci, podnikatelia, milá mládež, i tí skôr narodení!

Dovoľte, aby som Vás všetkých v úvode nového roku 2013, čo najsrdečnejšie pozdravil a zaželal Vám všetkým veľa úspechov, zdravia a šťastia, pracovných príležitostí a veľa peňazí. Lebo keď sme zdraví, sme aj šťastní, keď máme prácu, máme aj peniaze. Vtedy by mala v rodinách a v spoločnosti vládnuť spokojnosť, a aj keď občas nemôžeme mať všetko, vždy je lepšie sa aspoň tešiť na to čo príde neskôr, na lepšiu budúcnosť, na lepšie a krajšie dni.

Rok 2012 bol mimoriadne náročný pre mňa i pre mesto Zlaté Moravce. Pre mňa najmä nebol priamy riadiaci výkon, ale tlaky zo strany poslancov- niektorých ľudí, ktorí stratili príjem z Mesta alebo vplyv na chod mesta a nevedia sa s tým zmieriť. Pre mňa totiž neexistuje žiadny iný záujem, ako záujem jeho obyvateľov. Niektorí to nepochopili, iní stále neveria a keď nemôžu už nič iné, tak podkladajú polená pod nohy tak, že nič neodhlasujú a sú proti všetkému, čo vedenie mesta dá do programu bez udania kvalifikovaného zdôvodnenia. Neprajníci sa vyhrážajú rôznymi útokmi – osobnými, verbálnymi aj mediálnymi, s cieľom ublížiť mi a zdiskreditovať moju osobu tak, ako to bolo za čias predchádzajúcich. V niektorých prípadoch brzdenia rozvoja mesta cez poslancov sú nie občania mesta Zlaté Moravce.

Som však človek zásadový a neustúpim zo svojich postojov a princípov. V uvedenej kritike posudzujem a hodnotím nedostatky, ale hlavne záporné javy, upozorňujem na ne s cieľom dosiahnuť ich nápravu v našom meste, lebo je už najvyšší čas .

Vážení spoluobčania, ubezpečujem Vás, že vykonávam svoj mandát zodpovedne a podľa najlepšieho vedomia a svedomia. Iba zodpovedným a racionálnym vedením a riešením vecí verejných, môžeme zabezpečiť rozvoj investícií v meste a zároveň predísť situácii, ktorá tu bola a stále hrozí ako za čias primátorovania Ing. Ostrihoňovej, t.j ničnerobenie. Čas určite ukáže a potvrdí správnosť mojich krokov a rozhodnutí.

Preto vyzývam všetkých ľudí dobrej vôle k spolupráci! Veď budúcnosť mesta je hlavne v rukách poslancov mesta, obyvateľov, podnikateľských subjektov i živnostníkov, ktorí v Zlatých Moravciach žijú, pracujú a pôsobia.

Po 20. rokoch v Zlatých Moravciach by nebol na Silvestra ohňostroj lebo ho poslanci nechceli a ja som ho sponzorsky zabezpečil s niektorými mojimi priateľmi. Tak ako nechcú rozvoj mesta, čoho príkladom je nemocnica, ako aj bývalá rehabilitácia, kde sme chceli stavať byty.

Poslanci neodsúhlasili navrhnuté investičné akcie, ako sú rekonštrukcia detských ihrísk, rekonštrukcia chodníkov a ciest, rekonštrukcie parkov, Župného domu a vybudovanie kamerového bezpečnostného systému.

Poslanci neodsúhlasili najdôležitejšie body týkajúce sa rozvoja nášho mesta. Neodsúhlasili rozpočet na rok 2013, tým pádom sa nemôžu čerpať peniaze z eurofondov. Uvrhli mesto do doby ľadovej, zamrazili kompletne investičný program a prílev pracovných miest.

Ignorujú výstavbu kruhových križovatiek v meste. Pýtam sa, koľkých mŕtvych ešte budeme musieť pochovať, aby dali súhlas na výstavbu kruhových križovatiek.

Chcú dostať mesto do trvalej invalidity – inými slovami do nútenej správy.

Práve preto vám na začiatku tohto krásneho nového roku 2013, ktorý je významný pre nás Zlatomoravčanov aj z dôvodu, že si pripomenieme 900-té výročie prvej písomnej zmienky o našom meste, prajem veľa odhodlania, veľa lásky a porozumenia, aby bol naozaj lepší a úspešnejší ako ten uplynulý, aby sme takto o rok mohli bez okolkov povedať, že práve taký sme ho chceli mať, práve tak sme si ho predstavovali. To vám všetkým prajem z úprimného srdca.

Váš Peter Lednár

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button