Aktuality

Ročný horoskop na rok 2013

poradna

Rok 2013 by nám mal priniesť istotu a stabilitu, ktorú sme počas roka 2012 hľadali, pričom sme upadali do osídiel rôznych duševných stavov a reálnych problémov, ktoré nás sužovali. Tento rok nám prinesie to, po čom najviac nezištne túžime a čo nás naplní. Zmeny prestanú byť lákavé a každý sa usídli vo svojom, sebou zvolenom životnom tempe, ktorého koordinátorom si bude každý sám.

V novom roku vám želám veľa zdravia, šťastia, lásky, spokojnosti… vkročte doň tým správnym krokom, ktorý vám určí srdce v úzkej spolupráci s rozumom, čo je naozaj niekedy náročné a ťažké, ale pri ich vyváženom prepojení vzniká veľká sila.

 [hr]

BARAN (21.03. – 20.04.)

Cesta k šťastiu, ktorú budete hľadať ešte s príchodom Nového roka, sa vám neotvorí, pokiaľ nezačnete naozaj pozorne počúvať. Dostalo sa vám veľa možností a návodov, ako uvidieť povestný štvorlístok vo vašom živote. Prestaňte byť hluchými a radšej začnite konať podľa svojich vlastných pocitov, ktoré naštartujete vďaka polopatistickým radám smerujúcim k vašej osobe. Do svojho života vneste radosť, hravosť, nežnosť a úsmev, inšpiráciu hľadajte v detskom svete, ktorý vám ukáže ako na to. Buďte viac opatrní pri nadväzovaní nových priateľských a na oko kamarátskych vzťahov, ktoré môžu byť z druhej strany umelo a cielene vybudované s istým účelom. V druhej polovici roka sa pre vaše znamenie spustí plejáda príjemných a neodkladných zmien, vyplývajúcich úplne prirodzene z daných situácií.

Práca:

K tomu, aby sa vám v práci darilo, bude potrebné vynaložiť viac iniciatívy prepletenej s vynaliezavosťou a inovatívnosťou. Samých vás ubíja to, že necítite svoj vlastný posun a oklieštili ste sa v stereotype, ktorý však, ak chcete, viete priviesť do „dokonalosti“, ktorú od vás okolie očakáva. Neodmietnite možnosť vzdelávať sa, či už formou kurzov alebo ako samoukovia. Menší škrt cez rozpočet vám môžu spraviť zdravotné problémy, ktoré sa môžu podpísať pod dlhodobejšiu pracovnú absenciu. Nezamestnaným sa otvoria skvelé možnosti tento stav zmeniť, pokiaľ uberú zo svojich nárokov. Veď možnosť pracovne rásť vám nikto neodoprie.

Po finančnej stránke budete na tom dobre, len treba mať väčšiu kontrolu medzi príjmami a výdavkami. Vyskytne sa vám príležitosť prijať popri základnej práci ďalšiu, ktorá so sebou prinesie pre vás výborné a výhodné podmienky.

Vzťahy:

Jednoznačnou odpoveďou je, že kľúč k láske sa ukrýva vo vašom srdci. Zadané osôbky si zabojujú o priazeň svojho partnera/ky a nezadaní by mali zbúrať bariéru nedobytnosti a tým ukázať okoliu, že sú na lásku a všetko, čo s ňou prichádza zodpovedne pripravení. Pozor, nezabúdajte si ružové okuliare skladať pri situáciách, ktoré budú vyžadovať triezvosť, inak sa vám utvorí skreslený pohľad, ktorý so sebou prinesie aj dôsledky. Popri všetkom nezabúdajte na priateľov, ktorí vás a váš uhol pohľadu na vec budú naozaj potrebovať.

Zdravie:

Nepodceňujte silu po každom roku agresívnejších vírusov a ochorení. Pod kontrolou majte hlavne rodinné dedičné ochorenie, preto je potrebné nepodceňovať pravidelné prehliadky a kontroly.

Anjelská karta Harmónia:

Na ceste k harmónii, ktorá vo vašich dňoch absentuje, vám dopomôže splynutie s prírodou. Pokiaľ túto možnosť nemáte, postačí kvalitná, buď relaxačná alebo vaša obľúbená hudba, pri ktorej vypnete. Svoje spravia aj domáce zvieratká.

BÝK (21.04. – 21.05.)

Predchádzajúci rok bol veľmi ťažký, ale vy ste vďaka nemu veľa pochopili a začali ste žiť podľa určitých zásad a presvedčení, čo sa odzrkadlí aj v tomto roku, ktorý si pripravil pre vás radosť, spokojnosť a hojnosť. Všetkého budete mať dostatok a toľko, koľko uznáte, že potrebujete. Nebudete zabúdať ani na tých najslabších a slovo pomoc pre vaše znamenie nebude cudzím. Veľkým pomocníkom vám bude viera a preto viacerí z vás objavia čaro atmosféry našich krásnych slovenských chrámov a kostolov. Ťažšie situácie budete zvládať výborne a riešiť ich budete aktuálne a promptne, čím docielite, že budete mať stále čistý stôl. Zocelí sa aj pretrhnutá rodinná reťaz a zblúdilá čierna ovečka v rodine nájde späť cestu do svojho košiara, ale samozrejme s vašou pomocou.

Práca:

Na obzore sa ukáže pracovná ponuka, po akej ste túžili, na jej prijatie bude ale potrebné opustiť tú aktuálnu, takže až také jednoduché to nebude. Je potrebné zanalyzovať všetky pre a proti a nekonať bezhlavo, poistite si to zo všetkých strán a to predovšetkým na papierovej úrovni. Nedovoľte, aby ste vďaka úspechu zaspali na vavrínoch a skĺzli k povrchnosti. Pracovným povinnostiam padne za obeť viac času zo súkromného života, čo sa s príchodom leta vyrovná a všetko bude časovo výborne zapadať. Nezamestnaní by mali byť aktívnejší pri hľadaní a nespoliehať sa na to, že práca si cestu k nim nájde sama.

Vo finančnej sfére buďte opatrnejší, aby ste nedoplatili na vlastné „veľké oči“.

Vzťahy:

Nevŕtajte sa v minulosti a dajte si šancu na nové začiatky s príchuťou šťastia a lásky. Viacerí z vás sa ocitli v rozvodových procesoch, rozchodoch alebo precitáte v samote, pre vás platí, aby ste sa tomu nepoddávali a mali sa natoľko radi, že sa nezahrabete doma v sebaľútosti a hneve. Láska prichádza nečakane, neohlásene, je nestrojená a hlavne prirodzená, preto nekonajte umelo proti svojmu srdcu a verte, že tá pravá láska si vás nájde. V dlhodobých partnerstvách a manželstvách môžu rátať s príchodom novej, krásnej, čistej dušičky. Plánované rodičovstvo prinesie svoje ovocie a vy sa tešte na rolu rodičov.

Zdravie:

Počas roka vás potrápia bolesti hlavy a s ňou súvisiace bolesti chrbtice. Pomôžu vám špecializované cviky pri bolestiach chrbta. Zabrať vám dá aj nespavosť. Niektorých potrápia už existujúce zdravotné problémy so štítnou žľazou.

Anjelskí karta Sila:

Máte dostatok síl na to, aby ste zvládli s pokojom a prehľadom všetky prekážky a „zádrhele“ smerované nie len k vám, ale aj k vašim priateľom, ktorým ste vždy nápomocní a tak by to malo aj zostať.

BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

Zabojujete si s márnivosťou, ktorú si však veľmi rýchlo uvedomíte a dostanete pod kontrolu. Veľmi dôležitou sa vo vašom prípade stane obetavosť, ktorá sa postará o to, aby ste precitli v tom čo máte a ďakovali za to každý deň. Počas roka sa nacestujete viac, ako budete očakávať a to predovšetkým v naviazanosti na prácu, ale aj v tom príjemnejšom prevedení na súkromie. Nejaký čas potrvá, kým sa usalašíte na jednom mieste a stotožníte s týmto rokom, ale predsa sa vám to podarí a nájdete vytúženú naplnenosť, ktorá sa vo vašom prípade nachádza a ukrýva v kruhu rodiny, čo je zároveň aj vašou slabinou. Pokiaľ vám v rodine funguje všetko ako má, dáva vám to silu, s ktorou prichádza zvládanie každého problému, ktorý sa vyskytne. Túžite po výzvach? Máte ich mať!

Práca:

Nič neobvyklého neočakávajte, práve naopak. Podaktorí cítia, že práca, ktorú majú, nie je dlhodobejšieho charakteru (dočasné zmluvy, obmedzenosť vekom a pod.) a je najvyšší čas poobzerať sa po niečom lepšom. Ten správny čas na odchod príde vďaka malému avízu o stave vášho pracoviska. Spoliehajte sa na svoje schopnosti, ktoré vás nenechajú na „holičkách“ a keď sa posnažíte, nájdete, ako sa hovorí, to pravé orechové. Práca môže prísť aj sprostredkovane cez ďalšiu osobu, preto nepodceňujte žiadnu informáciu, ktorá sa vám dostane do uší. Ste ambicióznym znamením, čo sa odráža aj na vašej pracovitosti. Na pracovisku trochu uberte z dôverčivosti a to platí hlavne pre nežnejšie zastúpenie tohto znamenia. Tí, ktorí majú svoju pracovnú pozíciu neohrozenú a istú, môžu sa pripraviť a popracovať si na vytúženom postupe.

Všetky vynaložené a investované peniaze sa vám vrátia späť.

Vzťahy:

Ideálny rok na spečatenie vážnych vzťahov, na uzatváranie manželstiev, na potomstvo a u nezadaných na stretnutie tých pravých partnerov. Prijali ste sami seba, preto sú osamelé srdcia pripravené na prijatie partnera vo svojom živote. Krásne vzťahy môžu vzísť aj z priateľstiev. Vo vzťahoch majte pod kontrolou výčitky (nemiešajte partnerskú lásku s pracovnými problémami a financiami), ktoré radšej vymeňte za úctu a ústretovosť.

Zdravie:

Zástupcovia blížencov si zabojujú s alergiami a žalúdočnými problémami súvisiacimi so stravovaním, jeho pravidelnosťou a vyváženosťou. U žien sa môžu ukázať problémy so štítnou žľazou.

Anjelská karta Starostlivosť o telo:

Od zdravia a psychickej pohody sa odvíja všetko, preto nezabúdajte oddychovať a relaxovať, veď menšie rozmaznávanie si predsa môžete dopriať.

RAK (22.06. – 22.07.)

Počas starého roka ste prevetrali svoj rebríček hodnôt, ktorý ste prehodnotili a zostavili nanovo. Teraz je na čase, aby ste podľa neho začali existovať. Viete, kto ste a kým ste, tak podľa toho konajte. Ste tichými šíriteľmi rodinných hodnôt ktoré si slobodní raci/račice začnú sami budovať. Všetko, čo vám bolo z akéhokoľvek dôvodu v minulosti odopierané (nepochopenie, zlé načasovanie, zlá finančná situácia), si nájde cestu k vám, ale budete si musieť na tom popracovať, nemal by to byť pre vás žiadny problém. S prehľadom a elegantnosťou budete zvládať každú prekážku, ktorá sa na vašej ceste predsa len objaví, ale nie veľkého rázu. Mali by ste začať viac myslieť na seba a na svoje potreby pred tými ostatnými. Nie, nie je to sebecké, len žite pre seba a tých, ktorých milujete. Nebudete ochudobnení ani o prekvapenia, vychutnávajte si ich a prijímajte bez akéhokoľvek pocitu zaviazanosti a revanšu.

Práca:

Prácu si vážite a viete oceniť každú pochvalu a povzbudenie, ktoré je vaším čistým hnacím motorom k lepším výkonom. Patríte medzi tých, ktorí nič neberú za samozrejmé, prácu nevynímajúc, preto sa do každej práce, ktorú robíte a baví vás, snažíte dať maximum a tým v nej nechávate kus seba. Napriek tomu je dôležité, aby ste sa v pracovnej oblasti nepreceňovali, ale ani nepodceňovali, udržujte si istú líniu, ktorá vás nikdy nesklamala. Je ťažké spojiť pokoru s troškou hrdosti, ale pôjde to. Na pracovnom poli budete čeliť časovým obmedzeniam, ktoré vás budú trochu vyvádzať z rovnováhy. Tí, ktorí si prácu len hľadajú, či už dlhodobejšie alebo práve skončili školu, nie je pre nich vylúčená práca za hranicami Slovenska. Stále pre vás platí prísun nových informácií – vzdelávanie, hlavne jazyky.

Finančná stránka sa vylepší vďaka partnerovmu príjmu, pokiaľ ste sami, všetko zostáva nezmenené.

Vzťahy:

Existujúce a silné vzťahy sa prehĺbia a prerastú v maximum. Vzťahy, ktoré nemajú budúcnosť a ktoré sú len o akomsi umelom predlžovaní a o čistej agónii, jednoducho zaniknú, a to predovšetkým tie priateľské, čím prejdú akýmsi sitom a zostanú tí najsprávnejší. Nezadaní raci/račice v tomto stave netrpia a prijímajú ho s tým, že nič nesilia, šanca na vznik silného vzťahu sa ukáže ešte pred koncom leta. Pokiaľ to tak cítite, nikdy sa nebojte ohľadom čohokoľvek požiadať o pomoc priateľov.

Zdravie:

Dôležité je dodržiavať celoročne pitný režim s dostatkom pohybu. Oslabenú imunitu podporovať a to najmä v krízových obdobiach, ako je jar a jeseň. Citlivosť žalúdka a okrem neho pokožky na vonkajšie podnety.

Anjelská karta Archanjel Michael:

Okrem tých okrídlených anjelov sú nám vždycky nápomocní aj tí pozemskí, radení medzi priateľov, preto je dôležité nezabúdať na to, že nikdy a nikde nie ste sami. Verte, proste a ďakujte.

LEV (23.07. – 23.08.)

Váš prvý polrok bude zameraný na zbieranie informácií, ktoré budete v druhom polroku úročiť v tom najlepšom slova zmysle. Všetko je pre vaše znamenie čisté a jasné, nič nebude zahmlené a preto budete vedieť z ľudí i situácií výborne čítať a predvídať. Udávate správny smer viacerým ľuďom vo vašom okolí, v čom by ste mali pokračovať aj napriek tomu, že zakopnete a to konkrétne v pracovnej oblasti, vyvarujte sa nepríjemnej a zbytočnej blamáži. Zaujímavým budú prelomy ročných období, počas ktorých sa stanete najcitlivejšími a preto budete v tomto čase nastavovať svoje vnútorné anténky, ktoré vám nedovolia, aby ste konali pod vplyvom osobných emócií tam, kde to nie je vhodné. Stanete sa citlivejšími na klamstvá, ktoré rýchlo prekuknete a všetko uvediete na pravú mieru. Ešte na jar vás zaskočia finančné výdavky, ktoré pre vás vzídu ako povinnosť z obsahu dokumentov, ktoré vám budú doručené.

Práca:

Všetko, čo pre prácu a jej fungovanie platilo počas predchádzajúceho roka, pre tento platiť nebude. Bude potrebný iný prístup, iné fungovanie, iný systém, v ktorom sa vždy vyznáte so 100 % prehľadom. Naďalej pre všetkých levov platí, aby pracovali so svojím srdcom a rev, ktorý je prejavom ich ega a niekedy aj sebeckosti používali vtedy, keď to bude naozaj nevyhnutné. Do svojej práce zakomponujte predošlé znalosti, ktoré sa postarajú a dopomôžu ku kladnému a pozitívnemu výsledku. Za veľmi náročný budete považovať február, v ktorom sa veľa vecí skomplikuje, ale nie natoľko, aby ste to nedostali pod kontrolu. Tí, ktorí nie sú s prácou spokojní, by sa ju mali pokúsiť napriek tomu prijať. Pokiaľ sa vám nebude črtať niečo nové, je možné, že sa s ňou stotožníte natoľko, že vás chuť po hľadaní novej práce opustí. Nezabúdajte na termíny a diplomatickosť.

Financie budú, okrem spomínaného výdavku, v rovnováhe.

Vzťahy:

V oblasti lásky sa pre vás, nezávisle od toho, či ste lev alebo levica, stane kľúčovým mesiacom marec, spolu s ním príde do vášho života človek, s ktorým sa budete pomaly, ale isto spoznávať, pokiaľ tomu dáte šancu, prerastie to v oheň a vášeň. Samotrpiteľstvo a sebaľútosť k levom a k láske nepatrí, tak na to radšej zabudnite. Tak, ako u iných znamení, aj pre vaše platí budovanie rodiny, manželstvo, deti. Pokiaľ sa v existujúcich vzťahoch objavia problémy, vedzte, že na to, aby sa riešili, sú potrebné obe strany, ale vždy sa to dá riešiť.

Zdravie:

Zaštrajkuje žlčník, ktorý sa už dlhodobejšie ozýva. Jednu z prehliadok, ktorú by ste mali absolvovať, zahŕňa kontrola zraku. Inak vsuňte do svojich plánov kvalitný spánok a svojmu telu doprajte liečivú masáž alebo návštevu kúpeľov.

Anjelská karta Sebaprijatie:

Nebuďte na seba prísni a prijmite sa so všetkým a všade, aj so svojimi negatívnymi stránkami, ktorých ste si vedomí. Majte sa radi takí, akí ste.

PANNA (24.08. – 23.09.)

Stále zvádzate so sebou boj, v ktorom sa hľadáte, spoznávate svoje vlastné ja, ktoré vás vo viacerých prípadoch poriadne vydesilo. Tento sa však pomaly, ale o to istejšie, končí. Prestávate byť zahalení v hmle, ktorú ste si vytvorili na ochranu pred svojím okolím. Narastá a stále bude narastať vo vás sila a istota, ktorú tak veľmi potrebujete. Pochopili ste, že často ste boli nepriateľom sami sebe, preto prichádza rok vašej vnútornej sily, ktorá bude prepojená s počúvaním svojho najhlbšieho ja. Všetko vám bude dávať zmysel a prestanete vidieť tiene tamí kde v skutočnosti ani neboli. Budete k sebe púšťať veľa nových slov a informácií, ktoré zúročíte vo svoj vlastný prospech a duchovný rast, ktorý ste v sebe cielene stopli. Doteraz ste ich od seba len odrážali a verili ste len vo vlastné slová, ktoré ste si dokonca niekedy len nahovárali. Opustí vás matéria a do popredia sa bude drať vaše pravé duchovno.

Práca:

Nesťažujte sa na nedostatok, ale ďakujte za to, čo máte. Okolo mája sa vám vyskytne nová pracovná ponuka, ktorú budete zvažovať, aj keď je zaradená medzi tie náročnejšie, nič vám nebráni tomu, aby ste to nezvládli. Nebojte sa zlyhania, potlačte pohodlnosť, prijmite výzvy a aj práca, ktorú máte a nechcete meniť, sa môže premeniť na niečo, čo prestanete neznášať. Nemračte sa na svoju prácu, kolegov a oni sa prestanú mračiť na vás. Na prelome zimy a jari si strážte svoje zdravie, inak môže na vás doľahnúť dlhodobejšia maródka. Po finančnej stránke sa nič meniť nebude, ale pre tých ambicióznejších z tohto znamenia, ktorí smerujú za povýšením alebo rastom, sa vytvorí skvelá príležitosť na preukázanie osobnostných a odborných kvalít v priebehu februára. Bude sa vám zdať, že sa vám nedarí a že ste nadriadenými ignorovaní, ale zdanie klame, šéfstvo má oči aj na chrbte, vidí vás, aj keď vy ich nie, preto nezaháľajte a snažte sa. Pre nedobrovoľne nezamestnaných sa vykryštalizuje príležitosť tento stav zmeniť v prvom polroku.

Vzťahy:

Tým, že ste boli obrnení sami voči sebe, obrnili ste sa aj voči citom, ktoré ku vzťahom patria. Tento ľadovec a stav zamrznutia sa pohne a všetok ľad sa začne roztápať zásluhou vášho vlastného vnútorného tepla. So zmenou tohto stavu prichádzajú aj nové možnosti. Pre zadaných platí precitnutie v slove láska, ktoré prestane byť slovom a premenia ho na „drobné“ v širokej škále pocitov, ktoré v sebe zahŕňa. Menšie mrzutosti v súvislosti so vzťahmi sa vytvoria na pracovisku a v rodinnom kruhu, „ukočírovať“ a dať do normálu, ich môžete aj vy sami.

Zdravie:

Ženy by počas celého roka mali mať pod kontrolou hormonálny systém a pre všetkých platia preventívne opatrenia nadväzujúce na stále viac sa stupňujúce bolesti chrbtice najmä krčnej a celkovo chrbta.

Anjelská karta Sny:

Ozrejmite si, po čom v skutočnosti, tu v pozemskom živote túžite a snívate. Sny sa stávajú realitou, tak sa nebojte priamo si ich zadefinovať, pokúste sa pri tom priveľmi neskĺzať do povrchnosti a budujte si svoju vlastnú budúcnosť, ktorá sa časom môže premietnuť do reality.

VÁHY (24.09. – 23.10.)

Tým, že ste prijali okolie a okolitý svet taký, aký je, bez snahy meniť ho, prijal on vás a zrazu ste sa ocitli vo svete, ktorý vás chápe, toleruje, akceptuje a to všetko bez výčitiek, ktoré boli často mierené smerom k vám. Napriek tomu, že ste veľa pochopili, vaša zmena a premena bude pokračovať aj v priebehu tohto roka, ale už nie takým ťaživým spôsobom ako minulý, ale predsa vám dá ešte trošku zabrať. Plány, ktoré ste na tento rok mali nalinajkované, sa vám na čas odložia, bude sa za tým skrývať dlhodobejšia vaša cesta alebo niekoho z vašich blízkych a bude súvisieť s financiami, prácou, prilepšením. Všeobecne, ako znamenie sa stotožníte so slovom skromnosť, vďaka ktorej pomôžete sebe, ale hlavne tým, ktorí vás o pomoc poprosia. Nezabúdajte ubrať aj z vážnosti, ktorú by ľudia nesprávne priradili k namyslenosti, hrdosti a tým by ste boli neprávom zaškatuľkovaní.

Práca:

Nedajte sa zlomiť neúspechom, ktorý pramení z toho, že neviete alebo nechcete (?) oddeľovať prácu od súkromia a naopak. Následkom je nesústredenosť, chaos alebo nechuť pracovať, napredovať alebo dokonca študovať. Ste príliš ovplyvňovaní názormi iných a či sa vám to páči alebo nie, aj svojím partnerom/partnerkou a priateľmi. Ničíte sa potom na všetkých úrovniach, ale hlavne tých myšlienkových, čo vedie k fyzickým zdravotným problémom. Oddeľujte, verte si a nie je problém, aby sa všetko negatívne, v súvislosti s vašou prácou, nevytratilo ako dym. Nekričte vopred, že to nejde, namiesto toho to aspoň skúste. Menšia časť vášho znamenia zasa spadá do osídiel workoholizmu, čím spomínané súkromie „vytesňuje“ a platí to aj o domácich prácach a „kutilstve“. Všetko chce určitú vyváženosť. Finančne sa vám bude lepšie dariť v druhom polroku a preto si doprajete niečo, čo ste odkladali.

Vzťahy:

Neobviňujte partnera/partnerku z niečoho, na čom ste sa sami podieľali. Vaše znamenie je najsilnejšie po vzťahovej úrovni, keď fungujete ako tandem a ako tandem problémy aj riešite. Vašou veľkou doménou je, že dokážete svojich partnerov energeticky nedusiť, čím im dávate určitú slobodu, za čo vás milujú a milovať aj budú. Je to niečo, čo by sa od vás mali iní učiť. V láske to bude, až na malé nedorozumenia, klapať. Viac sa popasujete s rodinnými vzťahmi (rodičia, súrodenci, deti). Nezadaná časť znamenia by sa pri dobíjaní vyvoleného/vyvolenej nemali vzdávať, podarí sa to. Tí, ktorí sú úplne sami, by sa mali trošičku poobzerať medzi ľuďmi, ktorých poznajú už dlhodobejšie.

Zdravie:

Pokúste sa nezaťažovať srdce (stres, obavy, cigarety), ktoré sa vám za to odvďačí pravidelným tlkotom a tlakom, ktorý dostanete pod kontrolu. Dávame si pozor na cievny systém.

Anjelská karta Samota:

Dáva do popredia fakt, že sa samoty nemusíte báť, neberte ju ako trest alebo niečo, z čoho by ste mali mať strach. Akceptujte ju a využite ju na preskúmanie svojich najskrytejších hlbín svojho ja a myšlienok. Ako zvyknem hovorievať: „pokiaľ nie ste šťastní sami so sebou, potom nebudete šťastní s nikým“.

ŠKORPIÓN (24.10. – 22.11.)

V roku 2012 ste prestali veriť svojim pocitom a začali ste sa riadiť čisto svojím rozumom. Ak vám to v predošlé dni stačilo a patrične ste sa tým uchlácholili, v týchto dňoch, ktoré prinesie rok 2013, tomu naozaj tak nebude. Dajte zbohom dobrovoľnej izolovanosti od okolia, citov, vnemov a intuície. Áno, je to pravda, svet je dravý, ale strach z toho, že vás pohltí, si netreba pestovať, treba s ním zamávať a bojovať. Šťastie a spokojnosť sa neukýva len v dobre fungujúcej rodine a vzťahoch, ukrýva sa v našich srdciach a v nás samých, potom funguje aj všetko ostatné. Škorpiónikovia, zastavte sa v rozlietanosti, postojte a vychutnávajte si svet v plnej jeho kráse. Čaká vás veľa prekvapivých chvíľ, momentov, o ktoré by ste sa vďaka hektike poľahky pripravili. Úsmev  prosím.

Práca:

Svoju prácu vykonávate svedomito, ale ohnivosť, ktorá sa vo vás ukrýva, môže so sebou priniesť nedorozumenia v kolektíve a aj so samotnými nadriadenými. Preto konajte a rozprávajte s chladnou hlavou, mieru nájdite aj vo vtipoch, vtipnosti a slovnom pingpongu.

V podstate ste spokojní a čo sa týka práce, radšej veľa neočakávate. Práve preto sa vám vždy darí, zaujímavá a dovolím si povedať, až atraktívna ponuka, príde sprostredkovane cez známeho, ktorý vás na túto pozíciu odporučí, bude to znamenať viac cestovania, čo vám ale neprekáža. Pozor si dávajte na kolegu/kolegyňu, ktorý/á je preslávený/á donášaním a neprajnosťou. Pokúsi sa vám dýchať na krk, nedajte sa znervózniť za žiadnych okolností a to aj v prípade, že bude útočiť na vaše sebavedomie, chce to nadhľad a rozvahu. Popri pracovných povinnostiach neodsúvajte rodinu a známych.

Vzťahy:

Keď v sebe potlačíte strach z ublíženia zlomeného srdca a dá sa povedať vo všeobecnosti zo záväzku, a to hlavne dlhodobejšieho, príde láska pre vás v tej najkrajšej podobe. V existujúcich vzťahoch to poriadne zahrmí a puto sa otrasie v základoch, konečný verdikt o pokračovaní alebo konci vzťahu padne z vašich úst. Máte v sebe charizmu a oheň, ktoré sa postarajú o to, že zástupcovia vášho znamenia nikdy nebudú v skutočnosti sami, len je dôležité vždy zadefinovať, o aký vzťah v skutočnosti ide. Skľučujúca situácia sadne na plecia jedného člena rodiny – súrodenec.

Zdravie:

Keď je v poriadku vaša dušička, funguje aj vaše telo. Vaším menším neprajníkom v zdraví sa stane studená a ľadová voda, ktorá sa postará o problémy s močovými cestami a obličkami, vykukne náchylnosť na reumu.

Anjelská karta Požehnanie:

Dariť sa vám bude aj tam, kde by ste to neočakávali, preto sa dočkáte zadosťučinenia všade tam, kde ste sa ho nedočkali, samozrejme, pre všetky strany s pozitívnym dopadom. Šťastena rozsieva všetkým, ale vám predsa len o niečo viac.

STRELEC (23.11. – 21.12.)

Stereotypu odzvonilo a do vášho života namiesto bezvetria prichádza správny, ale pri tom nerušený prievan. Tam, kde nesvietilo slniečko, bude svetlo, ktoré sa postará o rozkvet a to vo všetkých sférach. Základom však pre vaše znamenie vo všeobecnosti zostáva, aby ste sa nezameriavali príliš len na jednu, a to vždy aktuálnu záležitosť, ale mali správny širokospektrálny rozsah. Pozerajte sa okolo seba a nasávajte pozitívnu energiu, ktorú vám svet ponúka, stačí ju len prijať a vychutnať si ju. Svet, osud a ľudia sa o vás postarajú v tom najlepšom slova zmysle. Menšie zmeny nastanú v práci, ktoré budú súvisieť s pracovným časom, nedovoľte, aby vás to rozladilo a zasiahlo alebo narušilo váš zabehnutý systém. Veľmi lákavým a zaujímavým obdobím plným milých prekvapení bude marec a nasledujúce letné mesiace.

Práca:

Okrem vyššie spomínaných zmien sa na stálom pracovisku toho veľa nezmení. Zmeny síce prebehnú, odchod – príchod ľudí, ale priamo vás sa to týkať nebude. Takže pre strelcov zostáva všetko nemenné. Ak sami nepocítite túžbu po zmene, táto sa bez vášho pričinenia neudeje, môžete byť pokojní. Pokiaľ to vaša práca zahŕňa, tak nepopleťte a majte pod kontrolou všetko, čo je terminované a všetko, čo súvisí s prácou s číslami a peniazmi. Príde aj krátke, hluché obdobie, ktorého sa ale netreba báť. To sa však nedá povedať o pracovných povinnostiach, ktoré na vás čakajú po príchode domov. Tam si naozaj „máknete“ a keď budete mať pocit, že máte všetko hotové, vždy nanovo vykukne ďalšia vec, záležitosť, ktorú bude potrebné bezodkladne riešiť. Popri práci však majte na mysli už existujúce zdravotné problémy, ktoré by ste si silením mohli obnoviť alebo zhoršiť.

Vzťahy:

Do existujúcich vzťahov zasiahne pracovná vyťaženosť partnera/partnerky a tým pádom budú vznikať menšie škriepky spôsobené nestíhaním všetkého, čo treba spraviť v domácnosti. Všetko je len o kompromise a pochopení. Nezadaní strelci sa majú na čo tešiť, láska príde nečakane, prekvapujúcu a v plnej sile. Neanalyzujte, nekombinujte, len to prijmite, vaše srdcia sa zahrejú. Rok praje v láske aj „násťročným“ tenegerom, z čoho sa nejeden rodič -strelec zapotí. Svojim ratolestiam prestanú rozumieť, ale časom sa dá všetko do poriadku a vy si s úľavou vyfúknete.

Zdravie:

Dodržujte hygienu, čo sa týka umývania rúk, inak sa na vás nalepí niečo nepríjemné. Potrápia vás záležitosti s ústnou dutinou – zuby, infekcie, bolesť jazyka, o nič závažné však nepôjde. Všeobecne kroťte svoje zlozvyky – fajčenie, alkohol, prejedanie sa.

Anjelská karta Božské vedenie:

Nechajte sa viesť osudom bez toho, aby ste o svojej ceste pochybovali, vaša cesta je jasná, svetlá, čistá a viditeľná stačí, keď sa na ňu zameriate a vykročíte po nej smelo a presvedčivo vpred.

KOZOROŽEC (22.12. – 20.01.)

Radikálne zmeny, ktoré ste vo svojom živote urobili, nezostanú bez menších následkov, ktoré však vo vašom prípade boli nevyhnutné a neoddeliteľné od vami spravených zmien, ktoré s prehľadom a potrebnou pokorou zvládnete spracovať a budete ich považovať za minulosť. Veľa sa zomlelo nielen v očami viditeľnom vonkajšom svete, tie najväčšie zmeny prebehli vo vašom vnútri, ale bolo to už naozaj nevyhnutné a vám sa naskytol nový pohľad na skutočný svet.

Viac času trávte so svojou rodinou, ktorá vás inak bude vďaka vašej pracovne zaneprázdnenosti poznať, obrazne povedané, iba z fotografií. Otvára sa vám silný rok bohatý na osobnostné na úspechy súvisiace s prácou, kúpou, predajom, postupom, vyriešením finančnej situácie, jedným slovom – pokiaľ si to neskomplikujete svojím skepticizmom, ste na poriadku a v „cajchu“.

Práca:

Aj keď sa niekedy cítite ako majstri sveta v odbore, faktom je, že každý je nahraditeľný, preto vám neuškodí istá dávka skromnosti (hlavne u duchovne mladých a skúsenosťami nedoformovaných kozorožcov). Tí, ktorí na sebe tvrdo „makajú“, by mali prijať možnosť ďalej sa vzdelávať, jednoznačne vám to v práci pomôže. Väčšina z vás však chodí do práce s obavou, že o ňu príde, pramení to zo zodpovednosti voči svojej rodine. Ak by ste o prácu prišli, čo nie je vylúčené (vždy to vopred vycítite), naozaj sa nemáte čoho obávať. Skvelá práca na vás čaká a vy si ju naozaj zaslúžite. Svojich kolegov nevnímajte ako rivalov, čo vás ženie k tomu, aby ste prekonávali sami seba. Upokojte sa a snažte sa ich vidieť ako známych alebo živiteľov rodiny, majte na nich rovnaký meter a tým pádom prestanete stresovať seba a ušetríte si nervozitu a napätosť.

Vzťahy:

Keď viete lásku precítiť v čase, keď ste ako dvojica, pár, manželia sami, prečo hádžete na verejnosti, podotýkam nevedomky, akúsi spiatočku alebo citeľný dištanc? Niekoho ľúbiť a prejavovať mu to kdekoľvek, kde je, je prirodzené (pokiaľ okolnosti naozaj nevyžadujú diplomatickosť) a nie je to prejavom slabosti. Všetko to pramení z akejsi „kontrolovanosti“. Zabudli ste, aké to je, uvoľniť sa z kŕča tejto doby a spoločnosti? Skúste to! Nezadaní sú preto sami, lebo im to tak vyhovuje. Ak sa stotožnia so zmenou tohto stavu, partner sa zjaví. Nelipnite na predstave dokonalosti, tá sa ukrýva v maličkostiach a tam, kde to voľným okom často nevidieť.

Zdravie:

Nabehnite na zdravý životný štýl, s ktorým súvisí detoxikácia, po ktorej vaše telo prahne. Potrápia vás bolesti dolných končatín – kŕčové žily, členky, chodidlá. Tu mi nedá neapelovať na kvalitnejšiu alebo aspoň dobre sediacu obuv.

Anjelská karta Pomocníci:

Nikdy a nikde nie ste sami. Keď sa rozhliadnete, máte okolo seba skvelých priateľov, ktorí vás za každých okolností podržia. Ak máte pocit, že to nie je v ich silách, vždy vás vypočujú tí, ktorých nevidíme (anjeli), stačí ich o pomoc len poprosiť.

VODNÁR (21.01. – 19.02.)

Je veľmi ťažké udržať vás na jednom mieste. Vašu neposednosť vedia skrotiť len tí, ktorým to dovolíte a tí, ktorí vás poznajú ako svoju vlastnú dlaň. Ohlási sa túžba cestovať, spoznávať, objavovať. Pokiaľ vám to okolnosti umožňujú, tak to neduste, nekroťte sa, zbaľte kufre, naštartujte auto, nastúpte na lietadlo, sadnite do vlaku, či autobusu a jednoducho choďte. Ak nemáte chuť absolvovať to osamote, určite niekoho ako sparingpartnera/ov nájdete. Podaktorí z vás mali zviazané ruky a ešte nejaký čas budú mať, no sloboda, nech sa jedná o čokoľvek, je nablízku, chce to len trpezlivosť a ruky budete mať voľne rozprestreté ako vták krídla. Vo vašom znamení sa ukrývajú aj takí, ktorí túžia a priam prahnú po pokoji a rodinnom stereotype. Pokiaľ ste s týmto stotožnení a svoje rozhodnutia nebudete meniť, tak aj v tomto smere máte zelenú, zakladajte rodiny a vychutnávajte si teplo rodinného krbu.

Práca:

Ako zvykli hovorievať a hovoria naše staré mamy, „práca šľachtí človeka“. Prijmite prácu, ktorú by ste za iných okolností určite neprijali a to z dôvodov, ktoré sú pre vás skôr nevýhodou – od nízkeho platu, zmennosti, až po veľký kolektív. Nie je vylúčené, že sa časom neposuniete vyššie, nejako sa predsa začať musí a pokiaľ je to potrebné a nie ste s tým stotožnení, berte to ako „medzizastávku“. Neskôr sa vám vyskytne niečo iné. Vyhýbajte sa konfliktom so ženami, ktoré majú tendenciu rýpať, vyrývať, ony to tak vlastne ani nemyslia a nestojí vám to za to, aby ste sa kvôli tomu, že sa neovládnete, dostali do „prúšvihu“.

Nie je vylúčené, že budete zvažovať prácu v zahraničí, čo na niečom buď stroskotá alebo sa to oddiali, čo znamená, že prázdny čas je potrebné nejakou prácou predsa len vyplniť.

Nepoddávajte sa negativizmu a to za žiadnych okolností.

Vzťahy:

Nevytvárajte problém tam, kde nie je. Nezaťažujte partnera svojimi vlastnými žabomyšími vojnami, keď v skutočnosti o pomoc a počúvanie nestojíte. Hľadáte iba akýsi ventil na svoje vlastné nespracované záležitosti. Skúste si namiesto toho zacvičiť, ale nevybíjajte si to na ľuďoch, ktorí si to nezaslúžia a ktorých milujete a to aj vtedy, keď viete, že vám to bude odpustené. Nedá sa to znášať donekonečna, nekazte si niečo, čo v skutočnosti krásne funguje, len vašimi náladami a postojmi. Láska pre vaše znamenie pre tento rok bude chodiť potichu a po špičkách bez zbytočného „hunbuku“, tak otvorte oči a poriadne sa pozerajte.

Zdravie:

V tejto oblasti, len v skratke, nehazardujte s ním a to ani v súvislosti so stávkami, výzvami a podobne. Vy sami viete, kde máte svoje fyzické hranice. Inak vás potrápi zrak a chrbát.

Anjelská karta Odpustenie:

V prvom rade vždy odpustite sebe aj ostatným, nech sa vo vašich očiach previnili čímkoľvek, budete sa cítiť ľahšie a kompletnejšie. Vďaka odpusteniu zhadzujete veľké bremeno, ktoré vás na vašej ceste brzdí.

RYBY ( 20.02. – 20.03.)

Prvá vytiahnutá karta, ktorá vás bude sprevádzať celým rokom, je láska. Hovoríme o univerzálnej láske, ktorá jediná má silu a moc veci meniť, zvrátiť, liečiť a vypĺňať prázdne miesto, svietiť tam, kde je tma a vliať nádej, kde je čistá skepsa. Máte rok plný hojnosti a to hlavne na vzťahovej úrovni, viac vás potrápi bývanie a s ním spojené náklady, ako aj samotná práca, v ktorej sa vám nebude dariť tak, ako ste očakávali. Kohútiky, ktoré vám boli hore účelovo priškrtené, povolia vtedy, keď si uvedomíte, v čom tkvie podstata veci, ktorej sa problém týka. Neobávajte sa, tento rébus prelúsknete s vaším postojom k životu veľmi rýchlo, čím sa vytratí aj deficit, ktorý pocítite. Nespoliehajte sa na pomoc od tých, kde ste sa jej už dlhší čas nedovolali. Realitou je, že skôr oni sami potrebujú pomoc a vaše radary to zachytia. Riešte len svoje záležitosti a záležitosti, kde budete prizvaní na pomoc, tam by to pre vás malo končiť. Nestrkajte nos tam, kde nemáte a to aj vtedy, ak bude víťaziť zvedavosť. Zatnite sa a vyhnete sa tak problémom a nedorozumeniam.

Práca:

Okrem hore popísaných udalostí, pôjde všetko ostatné hladko. Nejaký chlap v súvislosti priamo s vašou prácou a povinnosťami, ktoré z nej plynú, sa vás bude snažiť zmanipulovať, to sa mu však nepodarí a pôjde na to metódou strašenia, deprimovania, prílišnou a neprirodzenou milotou, všetko je robené s jediným cieľom a to je poriadne vás zneistiť, čím si on spraví parádny náskok. Nedajte sa a nepodľahnite svojmu mäkkému srdiečku a ľudskosti. Z práce by ste mali vynechať bezbrannosť a akúsi infantilnosť, ktorá si sem tam na vaše plecia sadne, pre tieto dni by nemala mať u vás žiadne miesto. Ak vám táto stránka chýba, preneste si ju do súkromia, tam je to povolené a dokonca tým partnera aj potešíte. Ste pre konkurenciu silným súperom, máte totiž vždy niečo, čo vám pomáha. Je to vám daný šarm, ktorý si strážte a nedajte si ho poškvrniť žiadnou rivalitou. Nezamestnaní sa pri hľadaní práce poriadne zapotia, ale vynaložené úsilie bude odmenené, tak to nevzdávajte a hľadajte ďalej.

Vzťahy:

Nedajte si pokaziť harmonický vzťah slovnými potýčkami a tým, čo ste vlastne ani nechceli vysloviť, snahu partnera odmeňte úsmevom, povzbudením a nie kritizovaním. Začiatok roka bude náročnejší, ale máte silu, aby ste všetko ustáli a tým sa preklenuli k slnečným dňom plných lásky a nežností, ktoré tak zbožňujete. Nezadaní sa natoľko utiahli pod svoj kamienok v rieke, že ich okolie nevidí, pokiaľ nevylezú. Ako si vás má nový potenciálny partner nájsť a vôbec uvidieť? Veľkú mieru na nezhodách má váš stav, ktorý sa po väčšine približuje k slovu unavený/á.

Zdravie:

Pokiaľ budete každý problém riešiť zahorúca, predídete tým dlhodobejším ťahaniciam a zdravotným problémom. Každú boľačku riešte hneď na začiatku. Tento rok vás potrápi dýchanie – dýchavičnosť, alergie a celkovo dýchacia sústava. Ženy – hormonálny systém.

Anjelská karta Zhmotnené priania:

Stačí si len priať, veriť a následne čakať. Rok splnených prianí, tak začnite…..

Mária Petrovičová

 [hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button