AktualityPre detiŠkoly

Prváci úspešne zapísaní

poradna

 www.zlatemoravce.info

Slovami kde bolo, tam bolo… sa začína väčšina rozprávkových kníh, ktoré majú radi hádam všetky deti. Väčšinou nám ich predčítavali rodičia, starí rodičia alebo učiteľky v materských školách. Deti, ktoré ešte tento rok vymenia materskú za základnú školu, si ich budú môcť prečítať samé. Totiž, začiatkom mesiaca február 2013 sa uskutočnil na všetkých zlatomoraveckých základných školách zápis prvákov, ktorí zasadnú do školských lavíc už v septembri tohto roku. Pri zápisoch sa deti spolu so sprevádzajúcimi rodičmi oboznámili s chodom školy, ktorú bude ich dieťa navštevovať. My sme pri príležitosti slávnostného zápisu navštívili 6. februára Základnú školu na Pribinovej ulici. Snehová kráľovná spolu so svojimi vločkami zadávala budúcim prvákom rôzne úlohy, ako je rozpoznávanie, písanie písmen a počítanie. Deti sa aktívne zapájali a s úlohami nemali žiaden problém. Po ich splnení boli všetci slávnostne pasovaní za prvákov „Pribinky“.

V školskom roku 2013/2014 v  zlatomoraveckých základných školách zasadne do školských lavíc prvých tried spolu okolo 138 žiakov. Počet prvákov v rámci konkrétnych škôl je nasledujúci: ZŠ na Pribinovej ulici 45 žiakov, ZŠ na Robotníckej ulici 21 žiakov, ZŠ na Mojmírovej ulici 50 žiakov a ZŠ sv. Don Bosca na Ul. 1. mája 22 žiakov.

Na školu si ešte nejaký ten mesiac počkajú a tak sa môžu zatiaľ naplno oddávať hrám a bezstarostnej zábave v materských školách, ktoré aktuálne navštevujú.

M. Petrovičová

[nggallery id=341]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button