Aktuality

Základným kameňom bezpečnosti je prevencia

poradna

www.zlatemoravce.info

Priestory Denného centra sa 25. februára v dopoludňajších hodinách zaplnili seniormi, ktorí si prišli vypočuť jednu z ďalších prednášok zameraných na bezpečnosť v našom meste. Okrem náčelníka Mestskej polície sa prednášky a diskusie zúčastnil spolu s primátorom mesta Zlatých Moraviec Petrom Lednárom riaditeľ Mestského podniku Službyt, Peter Sendlai.

„Chcem vás všetkých uistiť, že kamerový systém v meste funguje!“ odzneli úvodné slová v podaní Mariána Takáča, ako reakcia na uverejnené dezinformácie o jeho možnej nefunkčnosti. „Kamerový systém je tu pre ľudí v meste, aj pre vás samozrejme a postupne, keď sa nám to podarí, rozšírime ho o ďalšie lokality“.

Vzhľadom k tomu, že aktuálne stále vzrastá počet prípadov súvisiacich s podvodmi, bolo na mieste upozornenie a apelovanie na seniorov, aby do svojich domov a bytov nevpúšťali cudzích ľudí, ktorí majú v rukáve pripravených veľa zámienok a to od vrátenia preplatkov, až po rozmenenie peňazí. Medzi ďalšie obľúbené historky podvodníkov patria prosby o pomoc v súvislosti s nepojazdným autom, kamiónom, ako aj zdravotnými problémami. V každom prípade, ako prevenciu, volajte Mestskú políciu na bezplatnom čísle 159, kde vám v súvislosti s daným problémom poradia. Marián Takáč uviedol, aby sa v prípade opakujúceho sa problému neobávali kontaktovať MP aj niekoľkokrát za sebou.

Okrem podvodov sa rozoberala bezpečnosť na cestách, pričom na otázku, či nosia reflexné prvky ktoré im boli odovzdané ešte v minulom roku, všetci odpovedali kladne. Na adresu Mestskej polície a konkrétne k jej náčelníkovi, boli nasmerované slová chvály, spokojnosti s prácou policajtov, ktorí reagujú na každý podnet a to aj anonymný. Veď len v priebehu roka 2012 bolo uskutočnených na linku 159 viac ako sedemsto volaní. Jednou z posledných otázok, ktoré na tomto stretnutí padli, bola otázka fungovania cyklohliadky, ktorej budúce využitie v službe závisí od dostačujúceho počtu personálneho obsadenia v radoch Mestskej polície.

Na dotazy, otázky a pripomienky prítomných seniorov súvisiacich s témami o ktoré sa zaujímajú (zeleň, detské pieskoviská a ich bezpečnosť, psíčkari), odpovedal primátor Peter Lednár.

M. Petrovičová

[nggallery id=348]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button