AktualityPre detiŠkoly

Projekt“ Veselé zúbky“ v Slniečku

poradna

 www.zlatemoravce.info

„Zúbky, zúbky čisté zrazu mám,

zúbky zvládam umývať si sám,

od pondelka až do nedele,

zúbky nech sú zdravé veselé!“

 

…spievali deti spolu s veveričkami Bibkou a Bibkom, ktorí si s deťmi precvičovali správne umývanie zúbkov.

Dňa 19.3.2013 sa celá materská škola na Kalinčiakovej ulici zapojila do pokračovania úspešného projektu „Veselé zúbky“, ktorý vyhlásila dm-drogérie markt.

V dopoludňajších hodinách pripravili učiteľky deťom divadielko „Ako veveričku Bibku zúbok rozbolel“ a musela navštíviť zubnú ambulanciu. Spoločne sme si pozreli videoklip s piesňou, vyfarbili omaľovánky, vystrihli obrázky a vyznačili na pracovnom liste nápoje a potraviny, od ktorých sa zúbky nekazia.

Pomocou inštruktážnej sady a obrázkov sme si nacvičovali správne umývanie zúbkov, veselo sme si zatancovali, za čo nás veveričky odmenili medailou dm drogérie.

Odpoludnia sme si pripravili pre rodičov kvíz, v ňom sa rodičia dozvedeli správny postup a ako dočisťovať zúbky svojich detí, ako často absolvovať preventívne prehliadky, potom si deti spoločne vyčistili zúbky.

Nakoniec deti rodičom zatancovali tanček „Hej, pani zubárka“.

Na priebeh a plnenie projektu k nám zavítala aj zúbková hliadka z dm- drogérie a zástupkyňa firmy na výrobu zubných pást. Boli milo prekvapené účasťou rodičov a precíznou prípravou projektu zo strany učiteliek, ale aj záujmom detí, ktoré si určite zapamätajú, ako sa treba starať o svoje zúbky.

Ďakujeme dm-drogérii za poskytnutý materiál, rodičom za účasť na akcii a organizátorom, ktorý pripravili a koordinovali plnenie 2. ročníka projektu ,,Veselé zúbky“.

[nggallery id=366] [hr]

 

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button