AktualityChyzerovce

Výročná členská schôdza OZ CHYZEROVCE

poradna

 www.zlatemoravce.info

V nedeľu 17. marca sa v kultúrnom dome Chyzerovce konala výročná schôdza Občianskeho združenia Chyzerovce, ktoré má aktuálne 111 členov. Koncept jej programu bol nasledovný: 1. Otvorenie, 2. Voľba návrhovej komisie, 3. Správa o činnosti OZ za rok 2012, 4. Správa revíznej komisie o hospodárení za rok 2012, 5. Plán hlavných úloh na rok 2013, 6. Návrh rozpočtu na rok 2013, 7. Diskusia, 8. Uznesenie, 9. Záver.

Úvodom boli všetci prítomní privítaní spolu s primátorom Zlatých Moraviec Petrom Lednárom, riaditeľom mestského podniku Záhradníckych služieb Marianom Tomajkom a inými hosťami. Po úvode sa pristúpilo k jednotlivým bodom programu. Počas schôdze prebehla výraznejšia zmena, ktorá sa odzrkadlí na zložení Rady Občianskeho združenia. Na vlastnú žiadosť odstúpil predseda a zároveň poslanec Mestského zastupiteľstva Jozef Tonkovič, svoje žezlo prenechal, ako sám povedal, mladšej krvi a to Jánovi Drahošovi mladšiemu (doterajšia funkcia – podpredseda), ktorému poprial všetko dobré. Dôvodom odstúpenia bola, ako povedal, stúpajúca výška náročnosti, vzhľadom k tomu, že má veľa iných funkcií. Nový predseda OZ poďakoval Jozefovi Tonkovičovi za jeho prácu a dúfa, že pôjde v jeho šľapajach a budú napredovať a to vo všetkých oblastiach. Úprimné slová vďaky vyslovil na adresu Jozefa Tonkoviča aj Peter Lednár.

Jozef Tonkovič je človek s veľkým srdcom, ktorý svoju funkciu po celý čas vykonával zodpovedne, ale hlave s veľkým nasadením a chuťou. Svoju prácu vždy robil aj robí častokrát ako aj zástupcovia Rady a iní vždy nápomocní chyzerovčania na úkor svojho voľného času.

Pod jeho taktovkou spolu v spolupráci s občanmi mestskej časti Chyzerovce, členmi združenia a Radou, Chyzerovce prekvitali a aj naďalej budú vo všetkých sférach od kultúrnych, športových až po spoločenské aktivity.

Pre všetkých je dôležitá komunikácia a pre Jozefa Tonkoviča o to viac, že je zároveň poslancom Mestského zastupiteľstva za tento volebný obvod. O pestrých, zaujímavých a inovatívnych aktivitách združenia vás pravidelne informujeme na internetovej stránke  www.zlatemoravce.info, ako aj v mestských Tekovských novinách, podľa čoho všetci dospejú k záveru, že Chyzerovce sú a budú stále aktívne, čo vedie k udržaniu tradícií, ktoré sú pre terajšiu aj tie budúce generácie veľkým bohatstvom.

Zároveň želáme novému predsedovi veľa energie pri kolektívnej práci ako aj spoločných úspechov.

Od tejto schôdze bude Rada OZ fungovať v zložení:

▪ predseda – Ján Drahoš ml.

▪ podpredseda – Jozef Tonkovič

▪ tajomníčka – Veronika Furková

▪ hospodár – Ing. Dušan Madola

▪ členovia – Mária Ďurčeková, Viliam Tonkovič, Oľga Košútová, Adriana Doležajová a Patrik Pecho

Revízna komisia:

▪ predseda – Ing. Ivan Debnár

▪ členovia – Vladimír Tonkovič, Emília Némová

Súčasťou schôdze bola aj minúta ticha venovaná zosnulému Jozefovi Martincovi. Ďalšou zmenou, ktorá vzišla z výročnej schôdze, je zvýšenie členského poplatku s platnosťou od 1. januára 2014 a to u členov z pôvodných 2 € na 3 € a nových členov z 3 € na 4 €. Dôležitou informáciou bolo upozornenie na možnosť darovania organizácii 2 % z daní.V bode Diskusia, okrem členov Rady OZ, odpovedal prítomným na otázky rôzneho charakteru aj primátor Peter Lednár. Schôdza sa preklenula k prednesu uznesenia členom mandátovej komisie, jeho schváleniu v danom znení a k záveru po niečo vyše hodine jej trvania.

-mp-

[nggallery id=365]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button