AktualityPodujatiaPozvánky

O zdraví vážne i s humorom

poradna

 

Mesto Zlaté Moravce, zastúpené Ing. Petrom Lednárom, CSc. a Občianske združenie Život a zdravie

Vás srdečne pozývajú na prednášku

O ZDRAVÍ VÁŽNE I S HUMOROM 

popredná slovenská karikaturistka a knižná ilustrátorka Olga Pazerini 

(ilustrátorka knihy Dr. Igora Bukovského – Hľadá sa zdravý človek

Dňa: 24.4.2013, o 16.30

Miesto: Mestské stredisko kultúry a športu Zlaté Moravce (sobášna sieň)

Vstupné dobrovoľné.

Kontakt: 0915 276 958; novota@zivotazdravie.sk , www.zivotazdravie.sk

Olga Pazerini sa narodila v Žiline. Vyštudovala Strednú školu umeleckého priemyslu v Bratislave, odbor propagačné výstavníctvo. Pracovala ako výtvarníčka v Dome kultúry v Bratislave. V súčasnosti pôsobí ako výtvarníčka v slobodnom povolaní. Venuje sa karikatúre, knižnej ilustrácii a propagačnej grafike. Pracuje tiež ako lektorka v organizácii Život a zdravie, kde aj za pomoci svojich karikatúr prednáša dospelým, ale aj žiakom na školách a škôlkach o zdravom životnom štýle. Je členkou Slovenskej únie karikaturistov a Klubu bratislavských karikaturistov. Svoje práce vystavovala na viacerých samostatných a mnohých kolektívnych výstavách na Slovensku i v zahraničí. Žije a tvorí v Ostrave a Bratislave.

Ilustrovala tiež knihy, napr.: MUDr. I. Bukovský – Hľadá sa zdravý človek; E. Mühlan – Buď O.K. otec!; Petr Škrla – 101 příbehů a metafor z manažerské praxe a iné.

O. Pazerini zaradil Kornel Földvári vo svojej knihe „Päťadvadsať – Kniha o slovenskej karikatúre“, ktorá sa venuje vývoju slovenskej karikatúry, medzi popredných slovenských karikaturistov (Viktor Kubal, Marián Vanek a ďalší) ako predstaviteľku mladšej generácie.

www.zlatemoravce.info

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button