AktualityPre detiŠkoly

Spolu s príchodom jari navštívili škôlkarov zo Slnečnej aj veveričky

poradna

 www.zlatemoravce.info

Prvý jarný deň v materskej škole na Slnečnej ulici vôbec nebol poznačený jarnou únavou. Už od rána sa deti tešili na zúbkovú hliadku veveričiek Bibi a Bibiho, na spoločné majstrovanie s rodičmi, ale aj na vyprevadenie Moreny.

Začali sme práve „vyprevadením“ Moreny. Počasie nám prialo. Hneď po desiate sme sa poobliekali a vyniesli Morenu na dvor. Odtiaľ sme za spevu pokračovali ulicami až k potoku. Tu sme sa s Morenou ešte naposledy zahrali, zaspievali jej a potom už len zakývali a pozerali ako si pláva dolu Žitavou.

Popoludní nás čakali tvorivé dielne, ktorých témou bolo veľkonočné vajíčko. Vajíčka sme zdobili rôznymi technikami – maľovaním, lepením farebných papierových ozdôb, lepením koraliek, vyrábali sme a zdobili vajíčka s papiera. Mimoriadny úspech mala práca s farbami na sklo. Deti z nich vyrobili krásne farebné vajíčka na výzdobu okien. Nálada bola výborná, ozdobené vajíčka skrášlili interiér a pripomenuli blížiace sa sviatky jari.

Vyvrcholením spoločného popoludnia bola návšteva zúbkovej hliadky, veveričiek Bibi a Bibky, ktoré sú maskotmi projektu Veselé zúbky pre deti predškolského veku. Jeho cieľom je zaujímavou a hravou formou vzbudiť v deťoch záujem o čistenie zúbkov a výraznou mierou tak prispieť k vytváraniu návykov v oblasti správnej starostlivosti o zuby nielen u detí, ale aj u ich rodičov a pedagógov. Očakávaná návšteva prišla. Tak ako sa na správne veveričky patrí, aj tie naše mali huňaté chvostíky a zdravé zuby. Deťom aj rodičom porozprávali ako sa o  zúbky treba starať, čo zúbkom škodí, ako sa správne stravovať, kedy chodiť k zubnému lekárovi. Veveričky si s deťmi precvičili čistenie zúbkov a rodičom prehrali inštruktážne video. Potom deťom aj rodičom dali pár otázok, na ktoré deti hravo odpovedali. Na záver veveričkám zaspievali pesničku o zúbkoch a zarecitovali báseň o zubnej kefke. Za šikovnosť bolo každé dieťa odmenené medailou. Na podujatí boli okrem rodičov prítomné aj zástupkyne vyslané DM drogériou, ktoré zhodnotili podujatie veľmi kladne. Naozaj išlo o peknú akciu a vďaka patrí najmä pani učiteľkám, ktoré nie len bravúrne stvárnili veselé veveričky, ale s deťmi pracovali na projekte od prihlásenia sa do aktivity.

Mgr. Eva Bieliková

[nggallery id=372]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button