AktualitySamospráva

Obyvatelia si trávu začínajú kosiť sami

poradna

Problém nás všetkých: – obyvatelia si trávu začínajú kosiť sami

Mať bezpečné, čisté a kultúrne prostredie je snahou nielen obyvateľov na Ulici 1. mája v Zlatých Moravciach. Situácia sa tu výrazne zlepšila po vybudovaní jednoduchého oplotenia z pletiva, čím sa zabránilo prechádzaniu sa neprispôsobivých obyvateľov tejto časti ulice medzi jednotlivými bytovkami.

„Od existencie oplotenia sa cítime o niečo bezpečnejšie, máme tu čistejšie prostredie, vysadili sme zopár drevín, sami si kosíme trávnik, doplnili sme si vonku sedenie na voľné chvíle, čo predtým nebolo možné,“ povedal nám jeden z obyvateľov bytovky.

Podobne by si okolie svojho domu vedeli upraviť aj obyvatelia z bytovky číslo 37 a 39. Aj tí si trávu sami kosia, keďže Záhradnícke služby tieto práce jednoducho nestíhajú.

„Som chlapec z dediny, na robotu som zvyknutý, zatiaľ to tu kosím ručnou kosou,“ povedal nám Marek Benček z bytovky číslo 37. Hovorí, že keď Záhradnícke služby aj niečo pokosia, tak to vyzerá hrozne. Rozmýšľa o kúpe vlastnej kosačky, určite by sa však prijal nejakú podporu zo strany mesta. Vraj aspoň na benzín. Podobné problémy s rýchlo rastúcou trávnou majú aj v prímestských častiach Zlatých Moraviec.

„Najradšej by som im kosačky kúpil všetkým,“ povedal na margo neúnosnej situácie primátor mesta Ing. Peter Lednár, CSc. Ľudia sa ho pýtajú prečo sa nekosí medzi činžiakmi, nehovoriac o zlej situácii v Prílepoch či Chyzerovciach. Na mnohých miestach sú zničené aj lavičky a pieskoviská, mesto potom vyzerá akoby nemalo žiadneho hospodára. Ľudia ho o pomoc žiadajú na priamych stretnutiach, na internete, žiadosti prichádzajú zo všetkých strán.

„Situácia so súčasným vedením Záhradníckych služieb pod pánom Tomajkom je skutočne neúnosná. Poslancom som predložil návrh na jeho odvolanie, zatiaľ však bezúspešne. Najlepším riešením by bolo zlúčenie Záhradníckych služieb do jedného podniku pod Technické služby, ktoré už aj tak z veľkej časti suplujú prácu Záhradníckych služieb,“ zdôrazňuje primátor mesta.

Poslanci však pred týmto problémom jednoducho zatvárajú oči. Zrejme v nádejí, že všetko čo je v meste zlé skončí napokon na triku primátora. Ten by situáciu vedel riešiť radikálne, zatiaľ si však nemôže poradiť, poslanci jeho návrhy stále odmietajú.

Možno by bolo načase, aby sa občania začali pýtať aj poslancov, prečo ich nezaujímajú obrovské dlhy, do ktorých sa Záhradnícke služby pod vedením súčasného riaditeľa dostali, a kedy to začnú vnímať ako problém nás všetkých.

-os-

[nggallery id=398]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button