AktualitySamospráva

Primátor sa na oslavách Slovenského Červeného kríža stretol aj so študentskými aktivistami

poradna

Vedenie Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Nitre zorganizovalo 10. mája slávnostné stretnutie pri príležitosti 150. výročia vzniku Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Pozvanie na stretnutie, ktoré sa konalo v priestoroch Študenského domova A. Bernoláka v Nitre, prijal aj primátor mesta Zlaté Moravce Ing. Peter Lednár, CSc.

„Jednou z našich priorít je tiež podpora a úzka spolupráca v oblasti humanitnej činnosti Slovenského Červeného kríža. Nadviazali sme s nimi nielen formálny, ale skutočne partnerský vzťah, čoho potvrdením je aj pravidelné organizovanie rôznych vzájomne výhodných podujatí. Z nedávnych akcií spomeniem vzdelávací program na detskom dopravnom ihrisku, kde dobrovoľníci z Územného spolku SČK v Nitre pripravili podujatie, kde sa deti učili ako sa majú správať na cestách a ako si chrániť svoje zdravie. Podujatie si veľmi pochvaľovali tak učiteľky ako aj rodičia detí a v podobnom duchu budeme pokračovať aj počas letných mesiacov. Červený kríž pre dospelých zorganizoval vzdelávacie pre našich zamestnancov a tiež nemocnice či pre členov mestskej polície,“ povedal nám primátor mesta, ktorý je aj zároveň garantom primátorskej kvapky krvi, či šírenia darcovstva aj v školách a podnikoch.

„Dnešné slávnostné stretnutie nadväzuje na tie pracovné z uplynulých dní, kde sme na sneme 7. mája hodnotili najmä uplynulé štvorročné obdobie a v súčasnosti začíname pracovať na prípravách celoštátneho snemu, ktorý bude 18. októbra v Leviciach,“ povedala nám Ing. Edita Spišiaková, predsedníčka Územného spolku SČK v Nitre.

„Keďže v tomto roku si pripomíname 150. výročie vzniku Červeného kríža a Červeného polmesiaca, rozhodli sme sa zorganizovať aj akési oddychovejšie podujatie, na ktoré sme pozvali sympatizantov a dobrovoľníkov SČK, ale najmä mladých ľudí z radov študentov, ktorí aktívne pracujú pri výučbe a získavaní dobrovoľných darcov a bezpríspevkových darcov krvi. Pozvali sme aj pána primátora zo Zlatých Moravciach, kde pravidelne organizujú napríklad aj Primátorskú kvapku krvi. Dnešným slávnostným stretnutím rozbiehame akúsi tradíciu, aby sa naša práca nezúžila iba na dobrovoľné akcie kde sa staráme o iných, ale aby sme sa tak trochu aj zabavili, aby to bolo aj akési súdržnejšie,“ dodala Mgr. Viera Kazimírová riaditeľka Územného spolku SČK v Nitre.

Pozvanie na stretnutie prijali aj študentskí aktivisti SČK z Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre.

-os-

[nggallery id=399]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button