Aktuality

Poslanci odmietaním prijatia úveru odmietajú rozvoj mesta

poradna

Mestu Zlaté Moravce chýbajú „voľné“ peniaze ako soľ. Bez nich budeme s investíciami a celkovým rozvojom mesta iba tápať vo vzduchoprázdne. Východiskom z patovej situácie by bolo prijatie úveru, tak ako ho opakovane už od začiatku volebného obdobia presadzuje primátor Zlatých Moraviec Ing. Peter Lednár, CSc. Poslanci, najmä za stranu SMER-SD, jeho snahu na prijatie úveru napriek logickým argumentom vytrvalo odmietajú.

„Bez odvahy zabojovať na tomto poli sa nikam nepohneme. Nebudeme mať peniaze na šport, sociálne programy, na budovanie a rekonštrukcie ciest a chodníkov, na chod mestských podnikov,“ hovorí primátor mesta. Poukazuje pritom na najnovšiu aktivitu Slovenskej republiky, ktorá sa nebála zobrať si obrovskú pôžičku vo výške jednej miliardy eur, keď predalo novú emisiu 5,5-ročných štátnych dlhopisov. Bez požehnania strany SMER-SD by sa to určite nepodarilo.

„Prečo si naše mesto nemôže pomôcť riešiť rozvoj a život týmto spôsobom? Keď je to dobré pre štát, hádam by to malo byť v poriadku aj pre naše mesto. My nie sme Slovensko?“ kladie si otázku primátor Zlatých Moraviec.

Naši poslanci prijatie úveru odmietajú, neponúkajú však ani žiadne reálne alternatívy, ktoré by aspoň v niečom prospeli nášmu mestu. Alebo práve to je ich zbožným želaním?

[quote style=”boxed”],, A ani nie pred rokom tento uver prešiel komisiami, odporučila ho dokonca mestská rada a na koniec tí istí poslanci čo to schvaľovali, odporučili to na mestskom zastupiteľstve neschváliť. Aká je v tom politika? ,,[/quote]

-s-

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button