Aktuality

Poslanci sa zrejme riadia demagógiou a ideológiou

poradna

Komunikácia s poslaneckým zborom a vedením mesta Zlaté Moravce sa približuje k bodu mrazu. Poslanci sa zrejme rozhodli pokračovať v diele skazy z minulého volebného obdobia, bránia akémukoľvek rozvoju a zrejme si hovoria, čím horšie tým lepšie. Jasný príklad ich záporného postoja k investičným projektom mesta vidieť na odmietaní všetkých konštruktívnych návrhov primátora, sami však žiadne nepredkladajú.

Ich postoj ako neriešiť veci verejné sa v plnej nahote prejavil na mestskom zastupiteľstve 25. apríla, keď odmietli podporiť návrh primátora na odvolanie pána Mariána Tomajku z funkcie riaditeľa mestského podniku Záhradnícke služby. Primátor sa teda rozhodol vypočuť si ich názory na pracovnom stretnutí, ktoré zvolal na 7. mája.

Účelom pracovnej porady malo byť riešenie problematiky mestských podnikov. Keďže poslanci podržali Tomajku vo funkcii a dlhodobo neprijímali opatrenia navrhované primátorom mesta na riešenie situácie v podnikoch (hlavne ich zlúčenie a naposledy zmena vo vedení podniku Záhradnícke služby), mohli poslanci predniesť svoje predstavy a víziu ako navrhujú riešiť vzniknutý problém a krízovú situáciu v Záhradníckych službách práve na tejto porade. Ako sa hovorí, vo vlastnej kuchyni, bez prítomnosti médií i obyvateľstva. Z pozvaných devätnástich poslancov prišli iba jedenásti, iba traja svoju neúčasť ospravedlnili.

Keďže na stretnutí chýbala väčšina poslancov vystupujúcich proti rozvoju a zmenám v meste, dohodli sa na náhradnom termíne pracovného stretnutia. Malo sa uskutočniť 13. mája o 15.30 hodine v zasadačke Mestského úradu. Riešiť sa mala výlučne problematika Záhradníckych služieb. Pozvali aj ekonómku a pána Tomajku, ktorého do funkcie menovalo zastupiteľstvo. Aby odpovedali na otázky, a aby pán Tomajko ozrejmil kritickú ekonomickú situáciu v Záhradníckych službách, ako aj dôvody, prečo sú na ne uvalené exekúcie. Napriek písomným pozvánkam väčšina poslancov jednoducho odsabotovala aj toto druhé stretnutie. Chýbali najmä poslanci za stranu SMER-SD, ktorí sa už podľa všetkého ani neriadia ideológiou svojej strany, ale priam demagógiou. Prišli len poslanci Erika Babocká, Dušan Husár, Jozef Škvarenina a Jozef Tonkovič. Po akademickej štvrťhodinke sa objavila ešte poslankyňa Ivona Vicianová, ale to už bolo rokovanie pre nízku účasť poslancov zrušené.

Väčšinu poslancov zrejme vôbec nezaujíma prosperita mesta, kvôli ktorej tam snáď išli. Alebo mali svoje vlastné ciele, ktoré nemohli dosiahnuť v minulom volebnom období a mysleli si, že teraz prišiel ich čas? Bolo by čestné, aby vysvetlili občanom tohto mesta, prečo sú pozastavené všetky investičné programy, prečo neschválili prijatie úveru, a prečo blokujú všetky návrhy primátora mesta. Odpoveď je zrejme jednoduchá. Poslanci nemajú žiadnu trestno-právnu zodpovednosť, je im asi úplné jedno, ako to tu vyzerá. Hlavne, že vedia kritizovať.

-s-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button