AktualityPre deti

Primátor venoval Míli pre mamu bublinkovač

poradna

 www.zlatemoravce.info

Deti sa išli doslova vyšantiť pri chytaní bubliniek na podujatí Míľa pre mamu, ktoré sa v sobotu 11. mája úspešne podarilo zrealizovať v Zlatých Moravciach. Elektrický bublifuk je sponzorským darom primátora mesta Ing. Petra Lednára, CSc., a bublinky z neho budú atrakciou aj na ďalších podujatiach Materského centra Mami oáza, ktoré bolo hlavným organizátorom Míle pre mamu.

„V Zlatých Moravciach sme toto podujatie zorganizovali už po siedmy krát. Dnešné sa nieslo v duchu hesla Chuť žiť aj napriek prekážkam,“ povedala nám po odložení gitary Katarína Žarnovičanová, hlavná organizátorka a konferencierka podujatia. Uviedla, že mamy si naozaj zaslúžia, aby im mal kto podať pomocnú ruku, lebo každá rodina musí prekonávať nejaké prekážky, aj keď navonok sa väčšina z nich javí ako zdravá, pevná a bezproblémová.

Poukázala aj na prostredie parku, ktorý síce je parkom, ale pohľad na zničené lavičky, slabo alebo vôbec neudržované chodníky a zeleň ju veľmi neteší. „Nevidím do všetkých problémov, kto je zodpovedný za stav mesta. Uvedomujem si, že zrejme to nebude jednoduché a pokiaľ nám občanom nebude na tom záležať, tak sa len tak ľahko ďalej neposunieme.“ Vyzvala prítomných, aby si ľudia našli čas a išli na mestské zastupiteľstvo a bombardovali svojich poslancov, lebo Zlaté Moravce si zaslúžia byť krajším a kultúrnejším mestom.

Jej slová potvrdil aj primátor mesta Peter Lednár. Ten prítomným sľúbil, že sa osobne zasadí o to, aby prostredie parku už na budúci rok vyzeralo skutočne kultúrne, aby tu mamy s deťmi našli čisté, príjemné a bezpečné prostredie, s preliezkami, lavičkami a pieskoviskami, aby sa mestský park zmenil na jedno veľké centrum zábavy pre deti i dospelých. Jeho zámer, aby si mesto zobralo úver na investície, po zrealizovaní ktorých by nielen park, ale celé mesto už mohli vyzerať úplne inak zatiaľ poslanci vždy zmietli zo stola. Ľudia by sa podľa neho mali spájať, lebo iba tak sa dá niečo dokázať.

Dodávame, že do cieľa Míle pre mamu v Zlatých Moravciach sa napokon úspešne dostalo takmer dvestopäťdesiat účastníkov – teda detí s mamičkami. Tie priniesli aj sedemstodvadsať centimetrov ponožiek a zúčastnili sa na štrikovaní Míľového šálu. V závere podujatia primátor mesta každej mamičke daroval biele a červené karafiáty, ako symbol lásky a statočnosti.

-s-

[nggallery id=400]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button