AktualitySamospráva

Trvalou ideou zostáva financovanie miest a obcí Slovenska

poradna

V Nitre sa v dňoch 28. až 29. mája na svojom 24. sneme stretli predstavitelia Združenia miest a obcí Slovenska. Medzi pozvanými delegátmi nechýbal ani primátor Zlatých Moraviec Ing. Peter Lednár, CSc.

„Hlavnou myšlienkou nášho rokovania je problematika financovania miest a obcí Slovenska, venovať sa samozrejme budeme otázkam miestnych daní,  zabezpečovaniu služieb pre občanov, školstvu, sociálnym službám, riešeniu nezamestnanosti, odpadovému hospodárstvu, otázke marginalizovaných skupín obyvateľstva, miestneho  rozvoja, stavebného konania, čerpaniu prostriedkov z eurofondov a rôznym témam a problémom, s ktorými sa tak starostovia ako aj primátori bežne stretávajú pri výkone svojich samosprávnych činností,“ povedal nám ešte pred začiatkom rokovania ZMOS-u primátor nášho mesta Peter Lednár.

Na sneme sa zúčastnilo celkom 678 delegátov, pozvaní boli aj zástupcovia partnerských združení z Maďarska a Českej republiky a 52 starostov a primátorov z prihraničných maďarských samospráv zapojených do spoločného slovensko-maďarského projektu cezhraničnej spolupráce.

Rozhodnutiam a významu ZMOS sa s plnou vážnosťou venuje aj vláda Slovenskej republiky. Zrejme aj to bol jeden z dôvodov, prečo delegátov snemu prišli osobne pozdraviť aj prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič a  predseda vlády Robert Fico.

-s-

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button