AktualityPre detiŠkoly

Rozprávkové popoludnie v Slniečku

poradna

 www.zlatemoravce.info

Areál MŠ na Kalinčiakovej ulici sa popoludní 20. júna podozrivo zapĺňal vysmiatymi rodičmi a rodinnými príslušníkmi detí, ktoré Slniečko navštevujú.

Návštevnosť v tak hojnom počte bola predzvesťou, že v škole sa pripravuje niečo zaujímavé a pútavé. Nemýlili sme sa, v amfiteátri areálu školy sa uskutočnilo farebné Rozprávkové popoludnie, do ktorého sa aktívne zapojili všetky deti spolu s učiteľkami.

Z javiska sa k deťom a prítomným prihovorila riaditeľka Eva Kutišová, čím sa Rozprávkové popoludnie otvorilo.

Na scénu vybehla šašuľka, ktorá si na pomoc prizvala šaša, aby spolu hravou formou pomohli deťom uhádnuť, aké vystúpenie sa zo zákulisia pripravuje. Deti boli šikovné a tak nemali problém privolať princezné a princov, malých modrých a hlavne vrtkých šmolkov, ktorých vystriedali nadaní hudobníci, kocúrikovia s mačičkami a ubehaní zajkovia, ktorých potrápil nezbedný vĺčik. K Slovensku patrí známy a spravodlivý zbojník Jurko Jánošík a tak nám starší chlapci predviedli, ako sa zručne narába s valaškou popri tom, ako dievčatá šikovne tancovali. Posledným číslom bolo skvelé tanečné vystúpenie, pri ktorom si podupkávali aj niektorí rodičia.

Na znak vďaky za všetkých spokojných rodičov daroval predseda RZ pri MŠ na Kalinčiakovej ulici v Zlatých Moravciach MVDr. Martin Vereš riaditeľke kyticu.

Šašovská dvojica sa postarala o zapojenie detí do hromadného spevu, pričom v zákulisí sa pripravovali učiteľky prezlečené za myš, žabu, dve kozliatka, medveďa a prasiatko, aby deťom spestrili popoludnie pútavým divadielkom.

Deti sa hneď potom, ako sa prezliekli, roztrúsili po areáli, aby sa vyšantili na pripravených hracích stanovištiach, jednoznačne však zvíťazila spoločná opekačka.

Materská škola Slniečko pripravila pre deti a ich rodičov oslnivý zážitok na celé popoludnie a ujsť si ho nenechalo ani šteklivé slniečko na oblohe, ktoré si na každé vystúpenie pozorne „posvietilo“.

M. Petrovičová

www.zlatemoravce.info

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button