Aktualityi-POST

Spomienky a priateľstvá nepretrhne ani čas

poradna

www.zlatemoravce.info

Náhodné stretnutia, ako im zvykneme hovoriť, nie sú v konečnom dôsledku až také náhodné. Z takýchto stretnutí zvyknú vzísť skvelé nápady, ktoré sa ďalej rozvinú a realizujú. Jedným z nich bolo zorganizovanie stretnutia bývalých kolegov a kolegýň z Ponitrianskych tehelní, podnikového riaditeľstva strojného a dopravného závodu. Konalo sa dňa 29. mája v popoludňajších hodinách v priestoroch reštaurácie Eminent. Posledné zorganizované spoločné stretnutie prebehlo pred desiatimi rokmi, pričom počet zúčastnených sa zastavil na čísle 60, toto stretnutie sa priblížilo k vyššiemu číslu a spoločné chvíle plné spomínania spolu zdieľalo presne 93 priateľov a bývalých kolegov. Keď sa všetci stretli na určenom mieste, pristúpilo sa k privítaniu všetkých prítomných, úvodná reč patrila bývalému technickému námestníkovi podnikového riaditeľstva Ing. Štefanovi Červenému, na záver prišiel na rad prípitok. Skvelý kolektív nezabudol ani na tých, ktorí už dávno nie sú medzi nami, uctili si ich minútou ticha a symbolickou kyticou bielych ruží.

Niet pochýb o tom, že to bolo krásne spomienkové stretnutie na dlhoročnú spoluprácu, aj keď sa spolu stretlo viac generácií, od tých najmladších, až po 92 – ročných.

Hovorí sa, že teraz je možné zmeniť výhodné zamestnanie za ešte výhodnejšie, ale bývalí tehliari odkazujú mladým, aby, ak sa dá, skúsili vydržať pracovať na jednom pracovisku viac rokov (nemusí to byť 33 rokov) a zdokonaľovali sa v práci a zároveň prehlbovali priateľské vzťahy na pracovisku, lebo „priateľstvo je hodnota, ktorá vekom priberá na cene“.

Kolektív organizátorov stretnutia

[nggallery id=419]

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button